«Γιατί δεν ανανεώνουμε τον Μπεργκ;»

Στον Πολίτη και το «Derby» (107.6) με τον Πανίκο Χατζηλιασή και τον Ανδρέα Κάντηλο μίλησε ο Ιάκωβος Ζαχαριάδης.

Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας στάθηκε στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ και σύστησε ηρεμία στους οπαδούς της ομάδας και τους είπε να αναλογιστούν που βρισκόταν η ομάδα πέρσι αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κορωνοϊού που δεν υπολογίζουν.

Αρχικά είπε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι και η ομορφιά του. Όλα τα στοιχεία που σε κάνουν, να χαρείς ή να πικραθείς. Πρέπει να αναλογιστούμε που ήμασταν πέρσι. Πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα. Αντιλαμβάνεστε ότι και οι συνέπειες της πανδημίας είναι τεράστιες. Τα επηρεάζει όλα, τους προϋπολογισμούς και τους σχεδιασμούς αλλά και το επόμενο βήμα προς ανάπτυξη».

Για το διάστημα που πιέστηκε η Ομόνοια: «Μετά το 80’ παρουσίασε η Ομόνοια κάποια καθίζηση. Η Αϊντχόφεν έφτιαξε πολλές ευκαιρίες μέχρι το 90’».

Για τον αγώνα: «Η Ομόνοια αυτή τη στιγμή υπολογίζει κάθε αντίπαλος, είτε ονομάζεται Ολυμπιακός Πειραιώς είτε Αϊντχόφεν. Κάνει σταθερά βήματα. Έχει μοντάρει ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού με προσήλωση στην άμυνα και παίκτες που μπορούν να επιτεθούν».

Για τις επόμενες αναμετρήσεις: «Είναι πρόωρο να πεις ότι μένεις εκτός αν χάσεις από την Γρανάδα. Να κυνηγήσεις βαθμούς, έχεις πράγματα να κερδίσεις από τους αγώνες. Δεν είναι η πρόκριση ο πρωταρχικός στόχος της Ομόνοιας. Αν τα πράγματα εψές ήταν διαφορετικά θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για πρόκριση. Τι επιθυμούμε είναι ένα και τι μπορούμε να κερδίσουμε από τον αγώνα είναι άλλο».

Για τον Μπεργκ: «Γιατί δεν κάνουμε ενέργειες να ανανεώσουμε τον Μπεργκ; Δεν χρειάζεται να μας δείξει κάτι περισσότερο. Έχει την προσωπικότητα του, έχει και τις εμμονές του αλλά δεν παύει να διαγράφεται τι έχει προσφέρει. Ας μην ξεχνούμε ότι την περασμένη περίοδο παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Έχει κάνει λάθη σίγουρα».

Για το γκολ του Γκόμεθ: «Απίστευτη έμπνευση και δείχνει την ευφυΐα του ποδοσφαιριστή. Αυτά μπορούν να τα λένε μόνο κάποιοι ΑΠΟΕΛίστες. Απλά το ανάφερα γιατί ένας φίλος μου έστειλε μήνυμα ότι η μπάλα κυλούσε».

Κλείνοντας ανέφερε μία όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία: «Για να βρίσκονται οι Κακουλής και Μαρίνος Τζιωνής εκεί που βρίσκονται σήμερα έγιναν θυσίες πρώτα από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τους πατεράδες τους, οι οποίοι έκαναν τεράστιες θυσίες σε άσχημες περιόδους. Κανένας δεν τους υποστήριζε. Εγώ τους είχα προσέξει, είναι και οι δύο Ομονοιάτες και ήθελαν να έρθουν. Υπήρχαν και άσχημες στιγμές δεν ήταν όλα… ρόδινα. Έφθασαν κοντά στην έξοδο. Υπάρχει ταλέντο αν θέλουμε να το γενικεύσουμε και μπορούμε στο τέλος να αγωνιζόμαστε ξανά με Κύπριους και να γεμίζουμε τις ενδεκάδες μας με ντόπιους ποδοσφαιριστές».