Γιανέφσκι και Σίλας στο «μικροσκόπιο» της ΑΕΛ

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν προκύπτει μέχρι στιγμής για τον αντικαταστάτη του Ντούσαν Κέρκεζ στην ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται σε έντονες διεργασίες ώστε να ολοκληρώσει σύντομα την συμφωνία με τον εκλεκτό, και η ομάδα να αρχίσει να δουλεύει με σκοπό την ανάκαμψη.

Ο Αντρέας Σοφοκλέους μαζί με τον Μπεμπέ έχουν καταρτίσει short list με ελάχιστα ονόματα που θεωρούν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των γαλαζοκιτρίνων, και οι επαφές είναι σε εξέλιξη. Ο Γιανέφσκι συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των δύο αντρών, ωστόσο δεν παίζει μόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζόρζε Σίλας είναι στην λίστα της ΑΕΛ και έχει γίνει ήδη… βολιδοσκόπηση από την πλευρά των γαλαζοκιτρίνων. Πρόκειται για 45χρονο τεχνικό ο οποίος διετέλεσε ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ το 2012, ενώ έπαιξε και σε Εθνικό-Πάφο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από τον Μάρτιο του 2021 είναι ελεύθερος από την Φαμαλικάο. Σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα, είναι η θητεία του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Είναι σαφές πως οι γαλαζοκίτρινοι ψάχνουν τεχνικό που γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα ώστε να μειώσουν την περίοδο προσαρμογής και όχι μόνο.