«Για δύο από τους τρεις που κόπηκαν έλεγαν ότι ίσως σταματήσουν τον αθλητισμό»

Με ανάρτησή του στα social media ο ταμίας της ΚΟΕ Αλέξανδρος Χριστοφόρου παραθέτει επιστολή που έστειλε η ΚΟΕΑΣ στην ΚΟΕ όπου αναγράφονταν οι αθλητές με πιθανότητες πρόκρισης στο Παρίσι 2024 και στην οποία η ομοσπονδία του στίβου εξέφραζε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συνεχίσουν τον αθλητισμό ο Παρέλλης και η Αρτυματά, δύο από τους τρεις αθλητές του στίβου που «κόπηκαν» από την ολυμπιακή χορηγία.

Ο Χριστοφόρου σημειώνει πως «έφτασε η στιγμή που πρέπει να ακουστεί η αλήθεια» και τονίζει πως η ΚΟΕ μοιράζει μόνο τα χρήματα που έρχονται από το Olympic Solidarity της ΔΟΕ και ότι για τα υπόλοιπα ποσά «πρέπει να απευθυνθείτε στον ΚΟΑ».

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε και δείτε πιο κάτω το έγγραφο:

«Επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της, έφτασε η στιγμή που πρέπει να ακουστεί και η αλήθεια. Αυτή ήταν η αρχική πρόταση της Ομοσπονδίας Στίβου για το Olympic Solidarity. Όπως θα δείτε δίπλα από δύο ονόματα λένε ότι ίσως να σταματήσουν. Αυτά τα ονόματα τα αντικαταστήσαμε με δύο άλλα, νεαρών παιδιών, όχι τόσο γνωστών που δεν παίρνουν πολλά λεφτά. Γι’ αυτό μας έκραξαν κάποιοι έγκριτοι αθλητικογράφοι που κατά τα άλλα λένε πως γνωρίζουν καλά το θέμα, και μαζί με αυτούς και γνωστοί προπονητές που έχουν την ευθύνη για κάποιους από αυτούς τους αθλητές.

Οι αθλητές που έχουν παράπονο ξεκίνησαν και αυτοί από το Olympic Solidarity πριν αρχίσουν να παίρνουν τα λεφτά της Ολυμπιακής προετοιμασίας από τον ΚΟΑ, τα λεφτά της Ομοσπονδίας τους και τα λεφτά των χορηγών. Μιλάμε για αρκετά λεφτά.

Τα μόνα λεφτά που δίνει η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι το Olympic Solidarity. Οι 14 αθλητές που έχουν συμπεριληφθεί θα παίρνουν μόλις 470 ευρώ τον μήνα και όχι μερικές χιλιάδες όπως κάποιοι άλλοι. Η ΔΟΕ δίνει τα λεφτά ακριβώς γι’αυτούς τους αθλητές!! Για τα άλλα λεφτά πρέπει να απευθυνθείτε στον ΚΟΑ. Από τον ΚΟΑ γιατί δεν παιρνετε απόψεις? Εμείς μόνο αυτά έχουμε προς το παρόν να μοιράσουμε. Όταν βρούμε πόρους θα δώσουμε και στους υπόλοιπους αθλητές. Μπορώ να πω πολύ περισσότερα άλλα θα μείνω εδώ προς το παρόν».