Γεμίζει στην ώρα της η Ανόρθωση, τα δεδομένα με τους απόντες

Η Ανόρθωση στάθηκε πολύ άτυχη στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, καθώς οι μαζεμένες απουσίες προκάλεσαν αρκετά εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή της. Κυρίως ο κορωνοϊός, ο οποίος έβγαλε νοκ-άουτ από τις προπονήσεις συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές, αλλά και κάποια προβλήματα τραυματισμών, στέρησαν από τον Τιμούρ Κετσπάγια πολλές επιλογές, αλλά και την ευκαιρία να τεστάρει την ενδεκάδα που προορίζει για βασική στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εντούτοις, όλα δείχνουν πως η προσφυγική ομάδα… θα γεμίσει στην ώρα της, ενόψει του πρώτου αγώνα με Ραπίντ Βιέννης ή Σπάρτα Πράγας, που θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου σε Αυστρία ή Τσεχία.

Ήδη ο Αραγιούρι έχει ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ μέχρι την επόμενη βδομάδα το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Πόποβιτς, την τελευταία χρονικά μεταγραφή της «Κυρίας». Ο Σλοβένος είναι μεν αμφίβολος για το φιλικό της Κυριακής (25/7) με τη Δόξα, όμως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ετοιμότητά του στο πρώτο ευρωπαϊκό.

Το τελευταίο ισχύει και για τους Ρισβάνη, Μπουσουλάτζιτς. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν αυτές τις μέρες ειδικό πρόγραμμα προπόνησης ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο και, παρότι ενδέχεται να λείψουν από το μεθαυριανό φιλικό, δεν τίθεται (εκτός απρόοπτου, βεβαίως) θέμα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα της 5ης Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες που «κτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό, ενεργά κρούσματα παραμένουν μόλις οι δύο εκ των οκτώ, καθώς οι υπόλοιποι έξι έχουν αρνητικοποιηθεί και επέστρεψαν στο «Α. Καρράς».

Το αρνητικό, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, είναι ότι οι δύο που εξακολουθούν να απέχουν, είναι αμφότεροι παίκτες που όχι μόνο προορίζονται για την ενδεκάδα στα ευρωπαϊκά, αλλά είναι κι εκ των… βασικότερων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης.

Εκφράζεται, πάντως, η αισιοδοξία ότι, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα έχουν πάνω-κάτω μια βδομάδα προπονήσεων ενόψει του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν καθιστά βέβαιη τη συμμετοχή τους, η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν, όμως οι κυανόλευκοι εύχονται πως, όπως και οι προηγούμενοι ποδοσφαιριστές που έχουν αναρρώσει από τον ιό, έτσι κι αυτοί, δεν θα επηρεαστούν και θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση.