Γεμίζουν τα ταμεία της Ομόνοιας με την είσοδο στους ομίλους!

Μετά τις Αραράτ-Αρμενίας και Λέγκια η Ομόνοια πέταξε εκτός Ευρώπης και την Ομόνοια και εξασφάλισε θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Καταρχάς σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα παλέψει για να εισέλθει σε αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την πρόκρισή τους οι πράσινοι εξασφάλισαν ότι θα μπουν στα ταμεία τους περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια, με προοπτική να ξεπεράσουν ακόμη και τα 15 εκατομμύρια.

Για αρχή σημειώνουμε ότι τα οποιαδήποτε πριμ ήταν καθορισμένα για τους προηγούμενους προκριματικού γύρους δεν θα τα λάβει, αφού θα εισπράξει μεγαλύτερα ποσά από την είσοδό της στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Αυτοί εξάλλου είναι οι ξεκάθαροι κανονισμοί της UEFA.

Αν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πετύχουν ακόμη μία μεγάλη επιτυχία αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τότε αυτόματα το ποσό εκτοξεύεται στα 15.250.000 ευρώ, το οποίο είναι το πριμ που προβλέπεται για είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εάν δεν καταφέρει να περάσει από τους ερυθρολεύκους, τότε θα καρπωθεί ένα ποσό της τάξεως των 7.290.000. Δηλαδή πέραν από το πριμ συμμετοχής στα πλέι οφ (5 εκατ.) θα πάρει άλλες 2.920.000 για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στα πιο πάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται έσοδα που θα προκύψουν από market pool και πριμ της UEFA για τους βαθμούς που θα πάρει στους ομίλους.

*Τα ποσά στηρίζονται στα χρήματα που έδινε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέχρι πέρσι, καθώς για τη σεζόν 2020-21 ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί εάν προκύπτει οποιαδήποτε αλλαγή.

Διαβάστε επίσης

Ο Φαμπιάνο έβαλε υπογραφή… η Ομόνοια για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκούς Ομίλους