Γελούσαν στον ΑΠΟΕΛ με τη ρήτρα του Ρίκκι, «γλίτωσαν» για έναν χρόνο!

Με αφορμή την παρουσία του Ρικάρντο Φερναντές στην Κύπρο με σκοπό την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μιγκέλ Σίλβα στον ΑΠΟΕΛ, σας μεταφέρουμε ένα ωραίο… στόρι από το 2005, χρονιά κατά την οποία ο Πορτογάλος ήρθε για πρώτη φορά στο νησί μας.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του «Ρίκκι» με την τότε διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη (στην πρώτη του θητεία), ο πρώην παίκτης της (πρωταθλήτριας Ευρώπης) Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο, είχε μια συγκεκριμένη απαίτηση ώστε να δεχθεί να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος ζήτησε ένα μεγάλο ποσό ως μπόνους σε περίπτωση που οι γαλαζοκίτρινοι κατάφερναν να μπουν στους ομίλους του Champions League.

Τότε, τρία καλοκαίρια πριν το πετύχει για πρώτη φορά η Ανόρθωση, κάτι τέτοιο φαινόταν αδιανόητο για κυπριακή ομάδα και η απαίτηση του Φερνάντες έκανε τους ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ να ξεσπάσουν στα γέλια και φυσικά δέχθηκαν και πρόσθεσαν το συγκεκριμένο μπόνους στο συμβόλαιό του.

Δεν φαντάζονταν τότε οι γαλαζοκίτρινοι πως είχε έρθει ακόμη ο καιρός για κάτι τέτοιο και θεώρησαν δεδομένο πως δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν εκείνο το ποσό, το οποίο όντως γλίτωσαν, αφού ο Φερνάντες αποχώρησε το 2008 και ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στο Champions League το 2009!

Δείτε επίσης

Τα… δέκα τα καλά!

Αποκαλυπτικό: «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί μεγάλης κυπριακής ομάδας μετά από καταγγελίες για υπεξαίρεση!

Στον ΑΠΟΕΛ ο Σίλβα, με τη Βιτόρια Γκιμαράες να δικαιούται 62,5%