Φτιάχνει ξανά το όνομά της, πιο εύκολο το έργο τους

Σε μία από τις αναφορές του στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο Νεόφυτος Λάρκου είπε ότι υπήρχε μεγάλη δυσκολία την περσινή σεζόν να πειστεί ένας παίκτης να φορέσει τη φανέλα της Ομόνοιας.

Η πτωτική πορεία της ομάδας σε όλα τα μέτωπα είχε μεγάλο αντίκτυπο αφού οι παίκτες εξέφραζαν μια δυσπιστία και όχι αδίκως αφού η Ομόνοια απουσίαζε από την Ευρώπη, ενώ την τελευταία πενταετία υπήρχε και πρόβλημα σε ρευστό. Ουσιαστικά έβγαλε κακό όνομα.

Αντιμετώπισαν μπόλικες δυσκολίες ο αθλητικός διευθυντής και οι συνεργάτες του για να πείσουν τους παίκτες να έρθουν, αλλά όπως φάνηκε στην πορεία έκαναν πολύ καλό σχεδιασμό και δικαιώθηκαν με τις προσθήκες που έκαναν. Το ποσοστό αποτυχίας ήταν πολύ μικρό.

Η επιστροφή της Ομόνοιας στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δη στα προκριματικά του Champions League, έστω και αν αυτό έγινε με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι φαντάζονταν, αλλά και η οικονομική σταθερότητα που υπάρχει και έχει ασφαλώς την υπογραφή του προέδρου Σταύρου Παπασταύρου έχουν καταστήσει ξανά την Ομόνοια… ποδοσφαιρικό και όχι τουριστικό προορισμό. Γιατί κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια κάποιοι παίκτες που έρχονταν έτσι έβλεπαν την ομάδα και φαινόταν και στο γήπεδο.

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν ξανά στους τριφυλλοφόρους κάνουν πιο εύκολο το έργο της ομάδας προγραμματισμού. Μπορεί φέτος να μην έχει τόσο φόρτο εργασίας αφού θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός, εντούτοις, έστω και για αυτές τις 2-3 προσθήκες που θα κάνει, θα είναι πιο εύκολο να πείσει τους μεταγραφικούς στόχους.

Πάντως τα ονόματα έρχονται βροχή στα γραφεία της Ομόνοιας αλλά δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Θέλουν πρώτα να τελειώσουν με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το υφιστάμενο ρόστερ.

Πιο σημαντική είναι αυτή του Νταβίντ Ακιντόλα. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός είναι δανεικός από τη Μίντιλαντ και δεν εξαρτάται από την Ομόνοια η παραμονή του ή όχι. Πάντως ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει στην ομάδα της Δανίας και το ερώτημα πλέον είναι αν θα παραμείνει στο τριφύλλι ή άν θα πάει σε κάποια άλλη ομάδα.