Φτάνει να μην είναι προμήνυμα

Η Ανόρθωση καλείται να κλείσει άμεσα την κακή παρένθεση

Μια ήττα σε εκτός έδρας ντέρμπι δεν είναι καταστροφή για την Ανόρθωση. Καταστροφή, σε ό,τι αφορά την προσπάθειά της να στεφθεί πρωταθλήτρια, θα είναι αν η εμφάνισή της απέναντι στην ΑΕΛ είναι προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει στα τέσσερα εκτός έδρας ντέρμπι του δεύτερου γύρου.

Όπως και στα πλείστα ντέρμπι που έδωσε την περσινή σεζόν μακριά από την έδρα της, έτσι και στο πρώτο φετινό η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε εντελώς παθητικό ρόλο, ενώ στο δεύτερο η βελτίωση δεν ήταν τόση ώστε να μπορεί να λεχθεί πως άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα. Κι όταν το λέει κι ο προπονητής πως η ομάδα του πήρε ό,τι έδωσε, και μάλιστα σε ερώτηση για το τι έλειψε από την Ανόρθωση απαντά «όχι τι έλειψε, δεν είχαμε τίποτα», τότε είναι εμφανές το πόσο κακή ήταν η «Κυρία» στο Τσίρειο.

Η προσφυγική ομάδα έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην κορυφή, να διατηρήσει το +3 από τον Απόλλωνα (την έπιασε στην πρώτη θέση, υπερέχει στην ισοβαθμία κι έχει και αγώνα λιγότερο) και το +5 από την ΑΕΛ (που μείωσε στο -2), όπως απέτυχε και να διευρύνει τη διαφορά της από ΑΕΚ και Ομόνοια (παρέμεινε στο +7 από αμφότερες). Kι έχοντας τελειώσει τα ντέρμπι του πρώτου γύρου δίχως θετικό πρόσημο (δύο νίκες, μια ισοπαλία, δύο ήττες), παρότι είχε τα τέσσερα από τα πέντε στο «Α. Παπαδόπουλος», τα πράγματα δεν θα είναι καλά αν συνεχίσει να είναι κακή στα εκτός έδρας ντέρμπι, αφού έρχονται τέσσερα τέτοια στον β’ γύρο. Υπενθυμίζουμε πως πέρσι μακριά από το γήπεδό της κέρδισε μόνο την ΑΕΚ, που αντιστρόφως ήταν και η μοναδική που νίκησε την Ανόρθωση στην έδρα της.

Σταθερά ψηλά

Oι δυνατότητες για την κατάκτηση του τίτλου υπάρχουν κι αυτό δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Θα πρέπει όμως η τεχνική ηγεσία να βρει τον τρόπο να σταθεροποιήσει την απόδοση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο, καθώς και οι παίκτες ατομικά να μην έχουν τόσο σημαντικές μεταπτώσεις στις εμφανίσεις τους. Το θετικό είναι ότι ακολουθεί βατό πρόγραμμα (Ένωση, Δόξα, Ερμής, Πάφος) και με ένα σερί νικών η Ανόρθωση μπορεί να επιστρέψει μόνη στην κορυφή και να αποκτήσει δυναμική, που ίσως τη βοηθήσει να πάει με άλλον… αέρα στα εκτός έδρας ντέρμπι με Ομόνοια και Απόλλωνα που θα ακολουθήσουν.