«Φωτιά» ο Χάμιλτον και πρώτη pole!

Υπό συνεχή βροχή έγιναν οι κατατακτήριες στη Στυρία με τον Χάμιλτον να παίρνει μια τρομερή pole, τον Φερστάπεν να μην καταφέρνει να πλησιάσει και τον Σάινθ να πιστοποιεί την τρομερή βελτίωση της McLaren.

Η εκπληκτική Formula 1 συνεχίζει να μας κρατά σε αγωνία. Είδαμε ένα εκπληκτικό session Κατατακτήριων Δοκιμών στη Στυρία, με εναλλαγές και μεγάλο σασπένς.

Στο Q1 είδαμε μεγάλες μάχες αλλά τον Χάμιλτον να καθαρίζει νωρίς με υπερχρόνο και τον Φερστάπεν να τον ακολουθεί από κοντά. Ο Νόρις -που αύριο έχει 3 θέσεις ποινή-  στην τρίτη θέση. Στις πίσω θέσεις οι Γκροζάν, Τζιοβινάτζι, Λατίφι, Πέρεζ και Ράικονεν αποκλείστηκαν από το Q2.

To Q2 ξεκίνησε πάλι αλλά με λιγότερη βροχή. Αμέσως οι οδηγοί θέλησαν να πάρουν καλούς χρόνους καθώς η βροχή δυνάμωνε. Μετά από πολλές ανακατατάξεις και εναλλαγές της πρώτης θέσης, το αποτέλεσμα στην κορυφή ήταν το ίδιο! Χάμιλτον, Φερστάπεν και Νόρις πήραν τις πρώτες θέσεις με τους Μάγκουσεν, Κβίατ, Στρολ, Ράσελ και Λεκλέρ -αν είναι δυνατόν- να αποκλείονται από το Q3.

To Q3 ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή και τον Φερστάπεν να παίρνει θέση στα κόκκινα φώτα 3 λεπτά πριν την εκκίνηση. Πάλι είχαμε πολλές εναλλαγές, τον Φέτελ να μην μπορεί να ανέβει στις πρώτες θέσεις και τον Χάμιλτον να δίνει ρεσιτάλ εκπληκτικής οδήγησης. Ο Μαξ δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να περάσει τον Λιούις και την τρίτη θέση κατάφερε να πάρει η άλλη McLaren του Κάρλος Σάινθ!

Η αγωνία για αύριο κορυφώνεται και ίσως να μας περιμένουν πάλι ευχάριστες εκπλήξεις και να δούμε πάλι ένα πολύ ενδιαφέρον Γκραν Πρι.