Φινάλε με θρίλερ: Τι χρειάζονται ΠΑΕΕΚ, Οθέλλος και Άρης για άνοδο και τίτλο

Την τελευταία αγωνιστική, λοιπόν, θα καθοριστούν οι δύο ομάδες της Β’ Κατηγορίας που θα ανέβουν στην πρώτη.

Η 33η και προτελευταία αγωνιστική δεν έκρινε την άνοδο, αντιθέτως έφερε και αλλαγή στην κατάταξη των τριών διεκδικητών, καθώς ο Οθέλλος (68β.) που κέρδισε με 1-0 τον ΑΣΙΛ στην Αθηαίνου ανέβηκε στη δεύτερη και προνομιούχα θέση, ρίχνοντας τρίτο τον Άρη (67β.) που έμεινε στο 1-1 με την Αγία Νάπα στο Τσίρειο. Συνεχίζει στην κορυφή, μόνη αυτή τη φορά, η ΠΑΕΕΚ (69β.) που επικράτησε με 1-0 στην Ξυλοτύμπου.

Τα πάντα είναι ανοιχτά ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο (15/5, 17:00), καθώς και οι τρεις ομάδες… κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους! Κι αυτό γιατί το φινάλε περιλαμβάνει αγώνα μεταξύ των δύο πρωτοπόρων (ΠΑΕΕΚ-Οθέλλος) και λόγω αυτού, ο τρίτος Άρης (φιλοξενεί τον Ακρίτα) με νίκη εξασφαλίζει την άνοδο (ανεξαρτήτως αποτελέσματος του ντέρμπι).

1. ΠΑΕΕΚ 69
2. Οθέλλος 68
3. Άρης 67

Πιο κάτω παρουσιάζουμε αναλυτικά τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να εξασφαλίσει την άνοδο, αλλά και τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ

ΠΑΕΕΚ: Mε νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την άνοδο. Σε περίπτωση ήττας θα χρειαστεί να έχει απώλειες ο Άρης στην Πάφο.

Οθέλλος: Mε νίκη ανεβαίνει κατηγορία. Με ισοπαλία θα χρειαστεί απώλειες του Άρη, ενώ μπορεί να ανέβει και με ήττα, αν χάσει και ο Άρης από τον Ακρίτα Χλώρακας.

Άρης: Mε νίκη εξασφαλίζει την άνοδο, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα χρειαστεί ήττα του Οθέλλου (οι Λεμεσιανοί υπερέχουν στην ισοβαθμία καθώς κέρδισαν δύο φορές τους Αθηαινίτες).

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΙΤΛΟΥ

ΠΑΕΕΚ: Με νίκη ή ισοπαλία (υπερέχει του Άρη σε ενδεχόμενη ισοβαθμία) στέφεται πρωταθλήτρια.

Οθέλλος: Mε νίκη κατακτά το πρωτάθλημα.

Άρης: Δεν υπάρχει σενάριο που να του δίνει τον τίτλο.