«Η απόφαση πάρθηκε πριν την τελευταία συνέλευση – Δεν υπάρχουν στημένα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Λούκας Φανιέρος.

Ο πρόεδρος του Ερμή μίλησε για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, την προσπάθεια της ομάδας του που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και όχι μόνο.

Διαβάστε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του…

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

«Ήταν σωστή απόφαση, αν σκεφτείτε ακόμη δεν ξέρουμε πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Βλέπετε τι γίνεται στο εξωτερικό, ομάδες ανακοινώνουν 25 κρούσματα. Είμαστε  μικρή χώρα, δεν μπορούμε να έχουμε αυτούς τους αριθμούς. Δεν ήταν για το συμφέρον κάποιας ομάδας, έτυχε να είναι αυτές. Όταν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, δεν μπορούμε να βάλουμε μπροστά τα συμφέροντα. Ούτε η Ανόρθωση, ούτε η Ομόνοια, ούτε ο ΑΠΟΕΛ είχαν σίγουρο το πρωτάθλημα.

Η απόφαση είχε παρθεί πριν από την τελευταία συνέλευση, μιλούσαμε σχεδόν όλοι οι πρόεδροι από πριν, μόνο 2-3 που δεν συμφωνούσαν δεν συμμετείχαν. Η πλειοψηφία κέρδισε και πρέπει όλοι να τη σεβαστούν. Η κυβέρνηση δεν έκανε χατίρι στον Ερμή ή στην Ομόνοια. Το θέμα τώρα είναι να σώσουμε την χώρα μας, διαφωνώ με το άνοιγμα των αεροδρομίων τώρα. Ξέρω ότι κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μπορεί και να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα ούτε σε δύο μήνες. Μη κακό, αν γίνει κάτι θα μας κλείσουν ξανά στα σπίτια μας».

Για τη σχέση του με τον Κούμα:

«Είναι φιλικές οι σχέσεις μας. Eϊναι σωστός στις κινήσεις του. Αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Όχι επειδή είναι φίλος μου, όσοι είναι έξω από τον χορό, μας κατηγορούν. Αν κάτσουν σε αυτή την καρέκλα και δουν πόσα σπαταλούμε για αυτή την ομάδα θα καταλάβουν ότι η αγάπη που έχουμε για το ποδόσφαιρο αξίζει. Όλοι πήραμε από το ποδόσφαιρο, αλλά στερηθήκαμε πολλά. Δεν είναι η δουλειά μου να είμαι πρόεδρος, όμως σπαταλώ πολλές ώρες. Ο κ. Κούμας στερείται πολλά. Δεν φταίει η ομοσπονδία αν κάποιος έστειλε φάκελο. Φταίνε όλοι, και οι δημοσιογράφοι. Ο Κούμας φταίει για τη διακοπή; Εμείς πήραμε την ευθύνη».

Για τους φακέλους και τα στημένα:

«Αυτά είναι πράγματα που δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να στήσεις ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, υπάρχει η αδιαφορία στις ομάδες, αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε, όταν μια ομάδα πάει για πρωτάθλημα και η άλλη είναι αδιάφορη ποια θα κερδίσει; Ή όταν βάζει τους μικρούς για να πάρουν παιχνίδια; Αυτά τα πράγματα είναι στημένα; Είναι φυσιολογικά. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν, δεν παίζουμε εμείς. Τα λεφτά αποτρέπονται με λεφτά. Όταν υπάρχει κίνητρο για τις θέσεις είναι διαφορετικό γιατί μπορείς να κυνηγήσεις μια θέση που θα σου δώσει ένα ποσό. Όταν δεν έχεις κίνητρο προσπαθείς να κάνεις κάτι άλλο. Όταν η έκτη θέση παίρνει π.χ. 150.000 και η 7η, η 8η, η 9η ένα ποσό ανάλογα, δεν θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες».

Για τις καταγγελίες Παπασταύρου:

«Τι έκανε ο κύριος Παπασταύρου; Τίποτα. Σωστά το έκανε αυτό, πήγε να προστατέψει την ομάδα του. Διάλεξε πρώτα να μιλήσει στα ΜΜΕ και μετά στην Αστυνομία. Πρώτα έπρεπε να πάει στην Αστυνομία. Είναι λίγο υπερβολικό αυτό. Μπράβο, είσαι μάγκας Παπασταύρου μου, με όσα έκανες στην Ομόνοια, αλλά να μη μηδενίζουμε τα πάντα. Ποιου έχει εμπιστοσύνη; Μόνο του Λάρκου; Να μην αμαυρώνουμε από μόνοι μας το ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε στοιχεία να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει».

Για τους Κύπριους διαιτητές: «Μπορεί να είναι χειρότεροι οι ξένοι από τους δικούς μας, ακούσαμε τι έγινε με διαιτητή που είχε κάνει αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Πού ξέρω εγώ αν δεν το έστησε και εκείνο; Μπορεί να είναι πιο μπλεγμένοι από τους δικούς μας. Τους ξέρουμε τους δικούς μας, τους ξένους δεν τους ξέρουμε τι φάρα είναι. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Κύπριους διαιτητές, να γίνει επαγγελματισμός με κλίμακα, να τους δώσουμε ευκαιρία. Υπάρχουν 10-12 διαιτητές κατηγορίας elite».