Ευκαιρία για… ασφαλή αξιολόγηση

Δεν μπορεί να ελπίζει σε διάκριση η ΑΕΚ και έτσι η προσοχή στρέφεται αλλού

Στο -10 από την πρώτη τετράδα ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα πλέι οφ η ΑΕΚ, η οποία πλέον μόνο με θαύμα θα μπορέσει να εξασφαλίσει μια θέση για να ελπίζει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό που καλούνται να πράξουν από δω και μπρος οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα 10 παιχνίδια μέχρι τη λήξη της περιόδου και να παίξουν για την αξιοπρέπεια και την ιστορία της ομάδας.

Οι αγώνες της β’ φάσης θα είναι ουσιαστικά κι ένα… τεστ για κάποιους παίκτες για το κατά πόσον μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλής έντασης παιχνίδια ενόψει του προγραμματισμού. Ήδη το ρόστερ βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος έπιασε δουλειά προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα σε πρωταγωνιστική τροχιά, όπως την έχει συνηθίσει ο φίλαθλος κόσμος τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι γεγονός ότι μετά τη φυγή Ρόκα, η ΑΕΚ με τεχνικούς διευθυντές τον Άντερ Μουρίγιο την πρώτη χρονιά και τον Άρναλ Κόντε τη δεύτερη δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει τους παίκτες-προσωπικότητες που αποχώρησαν από την ομάδα (βλέπε Καταλά, Λαρένα κ.ά.), με αποτέλεσμα το επίπεδο της ποιότητας του ρόστερ να πέσει.

Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να παρουσιαστεί απόλυτα ανταγωνιστική απέναντι στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, οι οποίες την τελευταία διετία ισχυροποιήθηκαν σημαντικά (Ανόρθωση, Ομόνοια).

Ενδεικτικό της αδυναμίας στα ντέρμπι με ομάδες της πρώτης εξάδας (όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία) είναι ότι η συγκομιδή βαθμών που είχε φέτος είναι απογοητευτική, αφού μόνο δύο νίκες κατάφερε να πανηγυρίσει, απέναντι στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό στο «Αρένα». Ενόψει των πλέι οφ η ΑΕΚ καλείται να διορθώσει πολλά προκειμένου να έχει καλή συγκομιδή.