Ευκαιρία για… αναβάθμιση μετά τη φυγή Ντούρις

Ξάφνιασε η χθεσινή είδηση για τη λύση της συνεργασίας της Ανόρθωσης με τον Μιχάλ Ντούρις. Μπορεί ανά τακτά διαστήματα να υπήρχε φημολογία για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τους δύο επιθετικούς της «Κυρίας», όμως η εν λόγω εξέλιξη ήρθε κάπως απρόσμενα.

Ο Σλοβάκος, που από τον Γενάρη του 2018 κατέγραψε 70 συμμετοχές και 28 γκολ, ζήτησε από τη διοίκηση των κυανολεύκων να αποχωρήσει και η επιθυμία του έγινε δεκτή, με το «διαζύγιο» να προκύπτει άμεσα και χωρίς διαπραγματεύσεις, αφού ο Σλοβάκος, που μάλλον συνεχίζει την καριέρα του στην Ουγγαρία, θα πληρωθεί μόνο τα δεδουλευμένα του.

Είναι αλήθεια πως η Ανόρθωση θα μπορούσε να ζητήσει από τον Ντούρις να φέρει πρόταση για να φύγει, ώστε να αποκομίσει και οικονομικό όφελος, από έναν παίκτη για την αγορά του οποίου η προηγούμενη διοίκηση του Ανδρέα Παντελή είχε δώσει πριν δύο καλοκαίρια ένα υπέρογκο ποσό (600.000), αφενός παρασυρόμενη από τα 11 γκολ που πέτυχε σε 14 αγώνες στο διάστημα που έπαιξε στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού και αφετέρου ποντάροντας στην ευρωπαϊκή προοπτική, την οποία όμως η άσημη Λάτσι έριξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση επέλεξε να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία, που πιθανότατα θα σπαταλούσε αρκετό χρόνο, τόσο στην ίδια όσο και στον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πρέπει να βρει τον παίκτη με τον οποίον θα καλύψει το κενό του.

 

Δεν χαλάστηκε…

Το θετικό για την Ανόρθωση είναι ότι, όχι μόνο δεν έχασε κάποιον παίκτη που θεωρούνταν «κλειδί» στο ρόστερ, αλλά επιπροσθέτως έχει πλέον τη δυνατότητα να…αναβαθμίσει τις επιλογές της για την κορυφή της επίθεσης.

Όπως γράψαμε πριν από λίγες μέρες, παρότι στις τάξεις του κόσμου υπήρχε μια σχετική…ανασφάλεια για τους Ντούρις-Κατσαράβα και το ότι αμφότεροι προέρχονται από πολύ μέτρια σεζόν, ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ικανοποιημένος με τους δύο φορ του και δεν «καιγόταν» να ξεφορτωθεί κάποιον.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο Γεωργιανός προπονητής… χαλάστηκε με τη φυγή του Σλοβάκου. Πέραν του ότι με τα χρήματα του συμβολαίου που είχε (λίγο κάτω από 200.000 ευρώ) μπορεί να βρει ακόμη καλύτερο ποδοσφαιριστή, υπάρχει η πρόθεση από τη διοίκηση να δώσει και… κατιτίς παραπάνω ώστε να γίνει μια μικρή υπέρβαση. Κάτι που έγινε στην περίπτωση Χουσμπάουερ και αναμένεται να γίνει και με τον έτερο μέσο που θα αποκτηθεί.