Έβγαλε… ασπίδα για τη σχέση με τον «Καραβίδα» ο Πετρίδης

«Όταν πήγαμε στους 8 με Φοίβο-Ιβάν, ο μάνατζερ αυτός είχε επτά παίκτες… τώρα υπάρχει λασπολογία ότι τρώει από τον ΑΠΟΕΛ» - Το ταξίδι 2-3 μηνών του Χατζηλούκα και τι κάνει ο Αριστοκλέους στον Αρχάγγελο

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, στη συνέντευξή του στη Cablenet αναφέρθηκε στις μεταγραφές και το ρόλο των διάφορων μάνατζερ. Μπορεί να μην ανάφερε το όνομά του, αλλά εστίασε αρκετά στη σχέση που του καταλογίζουν με τον Κώστα Χριστοδούλου «Καραβίδα».

Για τις μεταγραφές: «Να ξεκινήσουμε από τη φιλοσοφία μου στις μεταγραφές. Αν θυμάστε, πριν από 3-4 χρόνια θέσαμε θέμα τεχνικού διευθυντή, δοκιμάσαμε με Νασιμέντο, Λορέντζο, Μαντούκα, Βας, Τέτι, πώς είναι δυνατόν να επεμβαίνει ο πρόεδρος σε αυτούς και να φέρνει δικούς του παίκτες, είτε λόγω προτίμησης είτε λόγω ατζέντηδων. Η φιλοσοφία μου είναι η εξής. Έχω το οργανόγραμμα των σκάουτερ, αυτή τη στιγμή είναι Χατζηλούκας, Μοράις, ο βοηθός του εκάστοτε προπονητή, ο Αριστοκλέους δεν είναι ακριβώς στο σκάουτινγκ τιμ, βλέπει τους αντιπάλους ή και τα θέματα παικτών ακαδημίας. Η τελική επιλογή οποιουδήποτε παίκτη ήρθε, ασχέτως τεχνικού διευθυντή, την είχε πάντα ο προπονητής στην επταετία που είμαι εδώ. Οποιοσδήποτε και να είναι ο τεχνικός διευθυντής. Ναι έχουμε αποτύχει σε κάποιες μεταγραφές, έχουμε πετύχει σε κάποιες. Υπήρχε κατάλογος επταετίας σε αριθμούς μεταγραφών των κυπριακών ομάδων, με ξάφνιασε και εμένα, το ΑΠΟΕΛ είναι τέταρτο σε μεταγραφές στην επταετία. Πρώτη η Ομόνοια, δεύτερη Απόλλωνας ή Ανόρθωση. Όχι δεν είναι λογικό να ξηλώνεται ο ΑΠΟΕΛ κάθε καλοκαίρι. Υπάρχει αλλαγή προπονητή και ο κάθε προπονητής θέλει διαφορετικό προφίλ, αυτό είναι το μειονέκτημα που φέρνει πολλές μεταγραφές. Ναι, είναι λίγο πιο ακριβοί οι παίκτες που παίρνουμε γιατί έχουμε ανάγκες λόγω και της πορείας στην Ευρώπη. Εμείς εμπλεκόμστε όταν υπάρχει το οικονομικό και λέμε στον προπονητή ότι μπορούμε με αυτόν τον παίκτη ή δεν μπορούμε».

Έχουμε διάφορες επαφές με διάφορους στο εξωτερικό. Επίσης ο Χατζηλούκας ταξίδεψε στη Βραζιλία για να έμενε 2-3 μήνες αλλά ήρθε εσπευσμένα πίσω. Έκανε κάποιες επιλογές, ένας είναι ο Ντίας, αφήνει άριστες εντυπώσεις στις προπονήσεις. Θα το εφαρμόσουμε και στο μέλλον. Το ότι αλλάξαμε τεχνικούς διευθυντές είναι γιατί αποτυγχάναμε. Ο τεχνικός διευθυντής πρότεινε στον προπονητή κι αποφάσιζε αυτός.

Για τον Καραβίδα: «Όταν πήγαμε στους 8 με Φοίβο-Ιβάν, ο μάνατζερ αυτός, να μην πούμε όνομα, είχε επτά παίκτες στον ΑΠΟΕΛ. Γιατί τότε δεν διερωτούνταν κάποιοι και τώρα υπάρχει λασπολογία για τον συγκεκριμένο ότι τρώει από τον ΑΠΟΕΛ ή επωφελείται. Κατηγορώ και λέω πως τώρα υπάρχουν εμμονές από κάποιους δικούς μας για να κατηγορούν τον πρόεδρο. Το φετινό παράδειγμα, κάναμε 15-16 μεταγραφές εκ των οποίων οι εννέα, δεν έχουν καμία σχέση ο συγκεκριμένος ατζέντης. Όσον αφορά τις άλλες, Νουχίου, Ενσούε και Αρτούρ, οι δύο είναι με μάνατζερ του εξωτερικού που ίσως συνεργάζονται μαζί του, όμως ήρθε ο Βασκονσέλος και τους έφερε. Όσον αφορά τον Ενσούε, ναι μεν είχε εμπλοκή την πρώτη φορά που τον έφερε, όμως τώρα ο παίκτης ήρθε μέσω του δικηγόρου του. Δεν βρίσκω να ευσταθούν όλα αυτά και μπορώ να σας το αποδείξω με τους ατζέντηδες που έχουμε συναλλαγές».

Διαβάστε επίσης

LIVE ο Πρόδρομος Πετρίδης για όλα όσα αφορούν τον ΑΠΟΕΛ

Ο Πετρίδης επιμένει ότι ο ΑΠΟΕΛ πάει για το 8ο σερί πρωτάθλημα

O Tάμαρι που ήταν αλλού γι’ αλλού και εξήγηση Πετρίδη για το αριστερό μπακ

Δύο διαφορετικοί καταλόγοι για το νέο προπονητή του ΑΠΟΕΛ