Έτσι άρχισε η διαφωνία Πρόδρομου – Μαντούκα

Αναφέρθηκε και στις διαφωνίες του με τον Πρόδρομο Πετρίδη ο Γκουστάβο Μαντούκα...

Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Βραζιλία ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ο άλλοτε άσος του ΑΠΟΕΛ μίλησε μεταξύ άλλων και την απόφαση του να αναλάβει τεχνικός διευθυντής των γαλαζοκίτρινων, ενώ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους άρχισε η διαφωνία του με τον Πρόδρομο Πετρίδη.

«Δεν μπορούσα να συνεχίσω ως προπονητής, και ανάλαβα πόστο ως Αθλητικός Διευθυντής και προσλάβαμε τον Ντομίνγκος Πασιένσια για προπονητή. Κατά τη γνώμη μου, έκανε καλή δουλειά, αλλά υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση στο προπονητικό τιμ επειδή παίζαμε στο Champions League και αποκλειστήκαμε από την Αστάνα, η οποία εκείνη την εποχή δεν είχε παράδοση στην Ευρώπη, και τη θεωρούσαμε δεδομένη. Πήγαμε στο Καζακστάν και χάσαμε (0-1) σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και τότε άρχισε να γίνεται “θόρυβο”. Όταν παίξαμε εντός έδρας, κερδίζαμε 1-0, είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και το δεύτερο γκολ, αλλά στο 88ο λεπτό ισοφαριστήκαμε, και με την ισοπαλία και μείναμε εκτός Champions League.

Εκείνο το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διώξει τον Ντομίνγκος χωρίς τη συγκατάθεσή μου και τότε άρχισαν τα προβλήματα επειδή ο πρόεδρος, ο οποίος είχε την εξουσία να το κάνει, τον απέλυσε χωρίς την παρουσία μου. Αν μου τηλεφωνούσε, δεν θα υπήρχαν προβλήματα, αλλά τότε άρχισε η διαφωνία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος άσος.