Ετοιμάζουν… αντεπίθεση για διατήρηση 14 ομάδων

«Έχω ξανατοποθετηθεί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Φέτος, εφόσον κρίνω σωστά, ειπώθηκε σε μία Γενική Συνέλευση, αλλά και στο ΔΣ, πως πρέπει να γίνει μία προκήρυξη πρωταθλήματος έγκαιρα, ώστε να τοποθετηθούν τα σωματεία και να συζητηθεί, πριν αλλάξει τίποτα. Άρα αναμένουμε πως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα σταλεί η προκήρυξη και θα ξανατοποθετηθούμε. Εκεί, ίσως να γίνει κάτι», είπε ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης σε ραδιοφωνικές τοποθετήσεις (Super Sport FM 104,0) και προκάλεσε φωτιές και… ερωτηματικά.

Η απόφαση που λήφθηκε προ εβδομάδων για επιστροφή στις 12 ομάδες, φαίνεται πως… μπάζει νερά. Πρώτο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, ανέφερε χθες πως συζητείται μεταξύ των παραγόντων (του β’ γκρουπ κυρίως) πως η διατήρηση των 14 ομάδων είναι αυτό που προκρίνουν, ενώ είπε παράλληλα πως η ΚΟΠ δεν έχει τοποθετηθεί.

Σήμερα, ο Θουκυδίδης, τόνισε πως οι ομάδες αναμένουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, καταλήγοντας πως «εκεί ίσως κάτι να γίνει». Είναι λοιπόν αντιληπτό, πως οι ομάδες που προκρίνουν την διατήρηση 14 ομάδων στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, θα επαναφέρουν το θέμα πολύ σύντομα. Ο Μάιος και το τέλος του πρωταθλήματος, είναι κοντά και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σχετικές κινήσεις των ομάδων, αλλά κι η θέση της Ομοσπονδίας.