ΕΘΝΙΚΗ: Προσοχή στις επιλογές σας…

Ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας των ανδρών στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022. Όλοι το ομολογούν ότι είδαμε την πιο κακή Εθνική ομάδα των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτή η ομάδα, δεν είχε ούτε αρχή, ούτε τέλος! Γι’ αυτό εξάλλου δεν κατάφερε ούτε τη Μάλτα να κερδίσει! Η παρουσία της Εθνικής ομάδας σε αυτό τον όμιλο έβγαλε προς τα έξω αρκετές αδυναμίες, αγωνιστικές και όχι μόνο. Έχουμε που έχουμε τα προβλήματα με τους Κύπριους παίκτες που δεν αγωνίζονται πολύ με τις ομάδες τους, αυτή τη φορά έλειπε και η έμπνευση από τον πάγκο.

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν κατάφερε να δώσει στους παίκτες τον ενθουσιασμό και την πίστη για κάτι καλό. Το αντίθετο, σε κάθε παιχνίδι πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο. Ο όμιλος του Μουντιάλ ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ΚΟΠ καλείται πλέον να πάρει αποφάσεις. Αν δεν κάνω λάθος, το συμβόλαιο του Κωστένογλου λήγει το 2023, όμως με τα όσα είδαμε, ο Ελλαδίτης προπονητής δεν μπορεί να συνεχίσει. Άρα, η ομοσπονδία θα πρέπει να μιλήσει μαζί του, να λύσει το συμβόλαιό του κι αμέσως μετά να δεχθεί προτάσεις για τον νέο τεχνικό.

Προσοχή, τα λάθη αυτή τη φορά απαγορεύονται. Χρειάζεται προπονητής που να γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση του κυπριακού ποδοσφαίρου και παράλληλα να εμπνέει τους παίκτες. Καμιά φορά η έμπνευση από τον πάγκο καλύπτει όλες τις άλλες αδυναμίες, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική για την Εθνική μας ομάδα…