Έρικ Γκαρθία: «Ο διαιτητής μού είπε ότι δεν έπρεπε να κάνω κίνηση»

Η Γαλλία επικράτησε 2-1 με ανατροπή επί της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό τουNations League, με τον Έρικ Γκαρθία να είναι καθοριστικός, αφού χάρη σε εκείνον μέτρησε το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ, το οποίο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, η φάση αυτή σήκωσε αρκετή συζήτηση για το αν θα έπρεπε να μετρήσει ή όχι, καθώς ο 22χρονος σταρ της Παρί είναι πιο μπροστά απ’ τον προτελευταίο Ισπανό παίκτη τη στιγμή ο Ερναντέζ τον τροφοδοτεί. Ωστόσο, η ηθελημένη επαφή του Γκαρθία με την μπάλα, οδήγησε τον VAR να μετρήσει το γκολ.

Ο Ισπανός στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι στις δηλώσεις του μετά το φινάλε της αναμέτρησης αποκάλυψε τη στιχομυθία του με τον διαιτητή, τόνισε πως ο Εμπαπέ ήταν οφσάιντ και εξέφρασε την ελπίδα του να αλλάξει κάποια στιγμή ο κανονισμός αυτός που έρχεται κόντρα με τη “δουλειά” του αμυντικού.

“Ο διαιτητής μού είπε ότι δεν έπρεπε να πάω να παίξω για την μπάλα, αλλά ότι έπρεπε να απομακρυνθώ. Φυσικά νομίζω ότι είναι οφσάιντ. Ένας αμυντικός δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα αλλάξουν τον κανόνα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκαρθία.