Έρχεται κατάργηση του υποβιβασμού με τη σφραγίδα (σχεδόν) όλων…

Στις 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΟΠ με κύριο θέμα στην ατζέντα την κατάργηση του απευθείας υποβιβασμού δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Για την τροποποίηση της προκήρυξης απαιτείται να ψηφίσουν θετικά τα 4/5 των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή τα 17 από τα 21 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως από τα ενδότερα της Ομοσπονδίας, μόνο ο Απόλλωνας θα ταχθεί σίγουρα εναντίον της κατάργησης του απευθείας υποβιβασμού. Υπάρχει επίσης μια αμφιβολία για τις προθέσεις της Ανόρθωσης. Θυμίζουμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες είχαν ψηφίσει κατά της αύξησης των ομάδων πέρσι όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας.

Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, στρώθηκε το έδαφος για την αλλαγή της προκήρυξης παρότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αυτό σημαίνει ότι στη δεύτερη φάση θα συμμετέχουν οχτώ ομάδες και όχι έξι όπως προβλέπεται και θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες.