Έπρεπε να έπαιζαν την επόμενη μέρα…

Με τα στοιχεία της φύσης δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Με τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του ποδοσφαίρου μας όμως, μπορεί να τα βάλει. Το διακοπέν ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια, βρέξει – χιονίσει έπρεπε να συνεχιζόταν την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη.

Αντί αυτού, ξεκίνησαν τις προβλέψεις. Άρχισαν πρώτα με τον κανονισμό που έλεγε την πρώτη Τετάρτη, συνέχισαν με τη λειτουργία του Πάπα και κατέληξαν να μας λένε με τον νέο χρόνο. Και τελικά το ματς θα συνεχιστεί στις 26/12. Ο καθένας τα δικά του στον τόσο ταλαιπωρημένο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σε μια σύγχρονη ποδοσφαιρικά χώρα, όπου το μυαλό δουλεύει για το καλό του αθλήματος, την ίδια μέρα της διακοπής θα ανακοινωνόταν πότε θα συνεχιζόταν το παιχνίδι. Σε εμάς, που δεν είμαστε τόσο σύγχρονοι, όφειλαν οι δύο ομάδες (Πρόδρομος – Γρηγόρης), το γήπεδο (Φοίβος) και η ΚΟΠ, ως διοργανώτρια αρχή, να καθίσουν αμέσως στο ίδιο τραπέζι και να βγάλουν απόφαση.

Αντί αυτού βρήκαν ως δικαιολογία τη λειτουργία του Ποντίφικα, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, για να μας πουν ότι το γήπεδο ήταν κρατημένο! Ναι, δεν μπορούσε να γίνει αγώνας την Τρίτη γιατί θα στόλιζαν το γήπεδο για τη λειτουργία της Παρασκευής.

Τι μας λέτε βρε παιδιά, είστε σοβαροί; Ήθελε το Υπουργείο Εξωτερικών, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη το γήπεδο για να το προετοιμάσει; Κι αν λέω, αν οι δύο ομάδες το ζητούσαν για την Τρίτη, το υπουργείο θα έλεγε όχι; Μα αφού ούτε που το σκεφτήκατε κύριοι του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας και της ΚΟΠ, πώς είστε τόσο σίγουροι ότι δεν θα σας παραχωρούσαν το γήπεδο; Είπαμε όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις το μυαλό πρέπει να παίρνει στροφές…