Επιβεβαίωση «Γ»: Ανακοινώθηκαν οι φάκελοι – Οι δύο ύποπτοι αγώνες

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της τις αποκαλυπτικές πληροφορίες μας για την άφιξη δύο φακέλων από την UEFA, για αγώνες ύποπτους προς χειραγώγηση.

Πρόκειται για τα φιλικά που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι η Καρμιώτισσα με ΑΕΛ και Απόλλωνα και στα οποία η ομάδα των Πολεμιδιών ηττήθηκε με 8-1 και 4-0 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει από την ΟΥΕΦΑ αναλυτική έκθεση, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων «κόκκινων φακέλων», σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι ύποπτοι για χειραγώγηση ποδοσφαιρικοί αγώνες αφορούν το «φιλικό παιχνίδι» Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – ΑΕΛ Λεμεσού που διεξήχθη στις 18 Ιουλίου 2020 και το τελικό σκορ ήταν 1 – 8 και το επίσης «φιλικό παιχνίδι» Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – Απόλλων Λεμεσού που διεξήχθη στις 5 Αυγούστου 2020 και το τελικό σκορ ήταν 0 – 4.

Οι ενδείξεις και η στοιχηματική δραστηριότητα στους εν λόγω αγώνες είναι πρωτοφανείς και στην έρευνα της Επιτροπής συνδράμουν οι εταίροι της Επιτροπής στο πλαίσιο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων.