Επιβεβαιώνει για Μπέζους η Ανόρθωση, αλλά…

Νωρίτερα σήμερα αποκαλύφτηκε από την εκπομπή «Derby» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και τον Πανίκο Χατζηλιασή πως ο Τιμούρ Κετσπάγια επιχειρεί να φέρει στην Ανόρθωση Ουκρανό μεσοεπιθετικό που αγωνίζεται στο Βέλγιο και λίγο αργότερα έγινε γνωστό το όνομα του ποδοσφαιριτή.

Πρόκειται για τον Ρομάν Μπέζους, 30χρονο Ουκρανό επιτελικό μέσο, που από το καλοκαίρι του 2019 αγωνίζεται στη Γάνδη, ομάδα στην οποία έπαιζε και ανήκει ο Κβιλιτάια.

Από την Ανόρθωση επιβεβαιώνεται μάλιστα πως ο εν λόγω παίκτης αξιολογήθηκε θετικά από τον Κετσπάγια, τονίζεται, εντούτοις, ότι είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πιθανότητες ολοκλήρωσης της μεταγραφής.

Ο Mπέζους κατέγραψε σε 1,5 χρόνο με τη Γάνδη 65 συμμετοχές, οκτώ γκολ και έξι ασίστ, ενώ είναι 23 φορές διεθνής με την Ουκρανία. Η Γάνδη πλήρωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Σεντ Τρούντεν, με την οποία σε 70 συμμετοχές σκόραρε 12 φορές και μοίρασε 13 ασίστ.

Νωρίτερα, από τον Γενάρη του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ο Μπέζους έπαιξε στην Ντνίπρο έχοντας απολογισμό 50 εμφανίσεις, έξι γκολ, τέσσερις ασίστ, ενώ πιο πριν ήταν για μια διετία στην Ντιναμό Κιέβου (47-5-3).

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για παίκτη που το κυπριακό πρωτάθλημα δεν θα ‘ναι στις προτεραιότητές του όμως ο Τιμούρ Κετσπάγια ελπίζει πως θα βρει τους τρόπους να τον πείσει να κατηφορίσει στο νησί μας και να συνεργαστεί ξανά με τον Κβιλιτάια.

Σημειώνεται πως η αξία του Μπέζους, το συμβόλαιο του οποίου με τη Γάνδη oλοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, εκτιμάται από το transfermarkt στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.