Επιτέλους, ας δείξουν επίπεδο…

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι αυτό το πρωτάθλημα θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Τίποτε και κανένας αγώνας δεν είναι σίγουρος αν δεν τελειώσει. Μάλιστα, στο τέλος της κανονικής σεζόν προβλέπεται ότι θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις όσον αφορά την πρώτη εξάδα. Κάποιοι από τους μεγάλους θα μείνουν εκτός, γιατί ο Άρης και η Πάφος επιμένουν να παραμένουν εντός!

Λόγω της έντονης ανταγωνιστικότητας που παρατηρείται κι όσο περνούν οι αγωνιστικές οι παράγοντες αρχίζουν να ξεφεύγουν και να θέλουν τις νίκες από τις ομάδες τους με οποιοδήποτε τρόπο, φτάνει να επιτευχθούν. Αυτό, όμως, δεν γίνεται. Από εδώ και πέρα όλοι οι αγώνες θα είναι ντέρμπι και τα νεύρα θα είναι τεντωμένα.

Γι’ αυτό ακριβώς οι παράγοντες οφείλουν να δείξουν επίπεδο, να μη θυμώνουν με το παραμικρό και να ξεφεύγουν, όπως έγινε πρόσφατα αμέσως μετά τον αγώνα ΑΕΚ – Απόλλωνας στη Λάρνακα και το είδε ζωντανά όλη η Κύπρος. Τον δικό τους ρόλο, αλλά και το δικό τους υψηλό επίπεδο ευθύνης θα πρέπει να δείξουν και οι καλοί συνάδελφοι, σχολιαστές των αγώνων, όπως επίσης και όσοι έχουν την ευθύνη της παραγωγής ενός αγώνα, από τον σκηνοθέτη μέχρι τους κάμεραμαν.

Για να καταλάβετε, το μεγαλύτερο επεισόδιο που χάλασε εντελώς τις σχέσεις ΑΕΚ – Απόλλωνα, δημιουργήθηκε γιατί από την PrimeTel προβλήθηκε το σύνθημα που φώναζαν οι παράγοντες των νικητών εναντίον της Λεμεσού! Μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η εικόνα και να προβληθούν άλλες, που βοηθούν το ποδόσφαιρο και δεν το προσβάλλουν. Ελπίζω ότι με αντιληφθήκατε και σήμερα…