Επιστρέψουν στις 21 Ιουνίου και με κόσμο οι Ρώσοι

Το restart της ρωσικής Λίγκας έχει οριστεί για τις 21 Ιουνίου και θα συνοδευτεί από την παρουσία κόσμου στο 10% της εξέδρας κάθε γηπέδου, σύμφωνα και με την κυβέρνηση.

Η σταδιακή προσέλευση κόσμου στα γήπεδα ταυτόχρονα με την επιστροφή στη δράση υιοθετείται από όλο και περισσότερες χώρες, με τελευταία τη Ρωσία.

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Τσερνισένκο, η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, κατά το 10% της χωρητικότητας του γηπέδου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα η πρωτοπόρος Ζενίτ θα υποδεχθεί 6.813 φιλάθλους στην «Gazprom Arena», το ευρύτερο γήπεδο της χώρας (68.134).

Η επανέναρξη της ρωσικής Premier League έχει οριστεί ήδη για τις 21 Ιουνίου και πλέον οι ομάδες έχουν το ελεύθερο να διαμοιράσουν με το δικό τους πλάνο τα εισιτήρια, τις αποστάσεις ανάμεσα στους φιλάθλους και τα τμήματα της εξέδρας που θα χρησιμοποιηθούν.

Την ίδια ώρα, σε παράλληλο δρόμο βαδίζει τόσο η Ουγγαρία με κενά ανά τρεις θέσεις στην εξέδρα, όσο και η Ελβετία σε μικρότερο ποσοστό προσέλευσης, ενώ είναι ήδη γνωστό πως και στη Σερβία θα υπάρξουν φίλαθλοι από τη δεύτερη αγωνιστική του restart. Φυσικά, το ενδεχόμενο συζητείται και για τη χώρα μας, ώστε να διεξαχθούν με κόσμο τα playoffs της Super League.

Πηγή: gazzetta.gr