Επιστρέφουν τα ασημί βέλι της Mercedes

Τη νέα αγωνιστική σεζόν η Mercedes-AMG αναμένεται να επιστρέψει στο παραδοσιακό ασημί χρώμα στα μονοθέσιά της.

Η Formula 1 μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2022 όπου θα κάνουν ντεμπούτο τα μονοθέσια που βασίζονται στους νέους τεχνικούς κανονισμούς. Οι αλλαγές αυτές που θα γίνουν είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 40 ετών και οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για να προετοιμαστούν.

Ήδη η Haas ανακοίνωσε πως πέρασε τις δοκιμές πρόσκρουσης με το νέο της μονοθέσιο, κάτι που τις προηγούμενες σεζόν συνέβαινε λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση. Επιπλέον, η Mercedes δημοσίευσε ένα βίντεο όπου βάζει μπρος τον κινητήρα του μονοθεσίου του 2022.

Η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2021, κάτι που πραγματοποίησε για όγδοη συνεχόμενη φορά στη Formula 1. Η επίδοση αυτή είναι ρεκόρ όλων των εποχών, μαρτυρώντας την ικανότητά της.

Το 2022 η Mercedes σύμφωνα με την Bild σκοπεύει να επιστρέψει στο κλασικό ασημί χρώμα που την είχαμε συνηθίσει από το 2010 που επέστρεψε στο σπορ. Το 2020 και το 2021 η ομάδα αγωνίστηκε με μαύρο χρώμα στο μονοθέσιό της, στηρίζοντας το κίνημα «Black Lives Matter», στέλνοντας το δικό της κοινωνικό μήνυμα. Παράλληλα το μήνυμα αυτό συνάδει με τον αγώνα για κοινωνική ισότητα που έχει ξεκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον τα τελευταία χρόνια.

Τόσο η Mercedes αλλά και ο Χάμιλτον έχουν χτίσει μια συνεργασία εκτός της Formula 1 που έχει ως στόχο το τέλος των διακρίσεων και την ανάδειξη ταλέντων από κοινωνικές μειονότητες.

To 2022 η Mercedes θα έχει στο δυναμικό της τον Λιούις Χάμιλτον που ανανέωσε μέχρι το τέλος του 2023 και τον Τζόρτζ Ράσελ που μετακομίζει από τη Williams και θα αντικαταστήσει τον Βάλτερι Μπότας.