Κατεπείγουσα επιστολή του Υπουργείου Εργασίας στην ΚΟΠ

Kατεπείγουσα επιστολή στην ΚΟΠ σε σχέση με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων το προσεχές Σαββατοκύριακο (12-13/9) έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες μας το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή χθεσινή (7/9) σχετική επιστολή του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη.

Το υπουργείο κάνει αναφορά στη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων η οποία ρυθμίζεται από την περί Ασφάλειας Υγείας στην Εργασία νομοθεσία και τις ειδικές πρόνοιές της, που εφαρμόζονται σε κάθε χώρο εργασίας, σημειώνοντας πως οι εργοδότες, για να ρυθμίζουν τις εργασίες τους, πρέπει να μετρούν τη θερμοκρασία και το ποσοστό υγρασίας μέσα από δελτία καιρού και προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Καταληκτικά και περνώντας στο… ζουμί της επιστολής, το υπουργείο αναφέρει ότι η μετάθεση των ωρών έναρξης σε περιόδους ψηλής θερμοκρασίας και ψηλών ποσοστών υγρασίας, είναι ένα πιθανό μέτρο συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της νομοθεσίας, καλώντας την ΚΟΠ να ενημερώσει τα σωματεία και τους συνδέσμους σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Σημειώνεται πως για το ερχόμενο Σάββατο η ΚΟΠ έχει ορίσει αγώνες των πρωταθλημάτων U15 και U17 στις 11:00, ενώ τα πρωταθλήματα U14 και U16 έχουν αγώνες ορισμένους στις 09:00.