Επιστολή Κούμα στον Υπουργό, γεμάτη ανησυχία – Στο τραπέζι και το οικονομικό

Κατεπείγουσα επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μετά τις ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων και στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή στη δράση στις μικρές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μεταφέρεται η ανησυχία για μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, ενώ σημειώνονται και τα οικονομικά, κι όχι μόνο, προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργος Κούμας απέστειλε πριν από λίγο κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, αναφορικά με την μη συμπερίληψη πρόνοιας στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της Πανδημίας, που να επιτρέπει την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων των Μικρών Κατηγοριών.

Η ΚΟΠ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο τα Πρωταθλήματα σε αυτές τις Κατηγορίες να μην γίνει εφικτό να ολοκληρωθούν, λόγω της παρατεταμένης αδράνειας των Σωματείων. Επιπλέον προκύπτουν σοβαρά ζητήματα οικονομικής και άλλης φύσεως στα Σωματεία, τα οποία πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Η ΚΟΠ επαναλαμβάνει τη θέση της πως, στόχος είναι η ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων στο γήπεδο και προς αυτή την κατεύθυνση, ευελπιστεί στη θετική ανταπόκρισης της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, χωρίς σε καμιά περίπτωση να παραγνωρίζει την αναγκαιότητα για προστασία της υγείας ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών, όλων όσων γενικότερα ασχολούνται με το άθλημα αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού».

Διαβάστε επίσης

Tίποτα δεν αλλάζει στον αθλητισμό με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

KOΠ: «Δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός για έναρξη σε Β’ και Γ’ Κατηγορία»