Επιστολή-έκκληση Νεοφυτίδη στον Υπουργό να επαναρχίσει η δράση…

Το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ για να πείσει τους αρμόδιους του κράτους πως κακώς αναστάληκαν οι προπονήσεις και οι δραστηριότητες σε όλα τα πρωταθλήματα πλην αυτό της Α’ Κατηγορίας.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗ

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Έκκληση για επανεξέταση απαγόρευσης στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για εργασία και ορισμός συνάντησης

Σε συνέχεια του πρόσφατου διατάγματος, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύτηκε σε μεγάλο αριθμό αθλητών στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου το δικαίωμα προπόνησης, με αποτέλεσμα να απειλείται η εργασιακή τους ασφάλεια και η υγεία τους λόγω αδράνειας, οφείλουμε ως το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, να σας τονίσουμε ότι θεωρούμε την απόφαση της απαγόρευσης των προπονήσεων και της αναστολής των δραστηριοτήτων όλων των πρωταθλημάτων, εκτός της Α΄ Κατηγορίας, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.

Οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή, επιβάλλει τουλάχιστον τη συνεχή και εξειδικευμένη προπόνηση για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές της Α΄ και Β΄ κατηγορίας, και το 50% της Γ΄ Κατηγορίας.

Η πιο πάνω απαγόρευση φέρνει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των αθλητών αυτών, αφού στην περίπτωση αδράνειας, θα χρειαστούν διπλάσιο χρόνο για να επανέλθουν σε ετοιμότητα και σε συνδυασμό με το αναμενόμενο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει (δύο παιχνίδια την εβδομάδα) κινδυνεύουν άμεσα με σοβαρούς τραυματισμούς.

Επιπλέον, τα μέτρα αυτά δημιουργούν την πιθανότητα μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς μισθούς για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Ζητούμενο μας ως ΠΑ.Σ.Π. και ως ποδοσφαιριστές, είναι να επιτραπεί για τις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού η άσκηση σε ανοικτούς χώρους, χωρίς όμως την χρήση αποδυτηρίων, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Καταληκτικά, θα θέλαμε να οριστεί άμεσα μια συνάντηση του ΠΑ.Σ.Π. με την επιδημιολογική ομάδα και τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, ώστε να τους ενημερώσουμε και να αιτιολογήσουμε τη θέση μας, καθώς και να ενημερωθούμε σχετικά με τα κριτήρια και τις ενέργειες που λαμβάνονται από τη δική σας μεριά.