Επίσημo για Αλόνσο: «Μέρος του σχεδίου για να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Έχει καταφέρει να ξεκινήσει σε αγώνα της Formula 1 311 φορές και κέρδισε 32 Γκραν Πρι

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Φερνάντο Αλόνσο θα είναι και πάλι μέλος της Formula 1 από το 2021, οδηγώντας ένα μονοθέσιο της Renault, της ομάδας με την οποία πήρε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το όνομα του Φερνάντο Αλόνσο θα επανέλθει στη Formula 1. Ο 38χρονος Ισπανός θα κάνει το μεγάλο comeback και μάλιστα, με την ομάδα της Renault, με την οποία το 2005 και το 2006 είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο Αλόνσο τότε, κατάφερε να «φρενάρει» τον Μίκαελ Σουμάχερ που έκανε ένα φανταστικό σερί πρωταθλημάτων, έκτοτε όμως, δεν πήρε ποτέ ξανά τον πολυπόθητο τίτλο.

Η δίψα του για αγώνες τον οδήγησε σε πολλά άλλα motorsports μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη McLaren, όπου και αποχώρησε από τη Formula 1. Είδε, όμως, ότι η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ έχει άλλες χάρες και επέλεξε να επιστρέψει.

Χρυσή ευκαιρία του ήταν τώρα, όπου ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο ένας πιλότος της Renault θα φύγει για τη McLaren και η Renault δεν είχε κάποιο «μεγάλο» όνομα να περιμένει, για να τρέξει δίπλα στον Εστεμπάν Οκόν που οδηγεί το δεύτερο μονοθέσιό της.

«Θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για το 2022»  

«Η υπογραφή του συμβολαίου με τον Φερνάντο Αλόνσο είναι ένα μέρος του σχεδίου της Renault για να ακολουθήσει τη δέσμευσή της και να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. Η παρουσία του στην ομάδα μας είναι ένα τρομερό πλεονέκτημα σε αθλητικό επίπεδο, αλλά επιστρέφει και σε μια ομάδα με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένος. Η δύναμη του δεσμού που έχουμε μεταξύ μας, αλλά και με τους οπαδούς, τον καθιστούν μια φυσική επιλογή. Εκτός από τις επιτυχίες που έχουν προηγηθεί, είναι και μια επιλογή για τα μελλοντικά μας σχέδια. 

Η εμπειρία του και η αποφασιστικότητά του θα μας επιτρέψουν να πάρει η κάθε πλευρά το καλύτερο από την άλλη και να οδηγήσουμε την ομάδα σε ένα εκλεκτό επίπεδο που απαιτεί η σημερινή Formula 1. Παράλληλα, θα φέρει στην ομάδα, η οποία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, την κουλτούρα του νικητή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μαζί. Μαζί με τον Εστεμπάν, η αποστολή του θα είναι να βοηθήσει την ομάδα ώστε να προετοιμαστεί, για τις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν τη σεζόν του 2022, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες» είπε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Renault στη Formula 1, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ.

Πολύ δυνατό βιογραφικό 

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με τη Renault, το 2005 και το 2006. Έχει καταφέρει να ξεκινήσει σε αγώνα της Formula 1 311 φορές, κέρδισε 32 Γκραν Πρι και το διάστημα που έλειψε από το σπορ, δηλαδή από το τέλος του 2018 έως και τώρα, έλαβε συμμετοχή σε πολλούς αγώνες όπως τις 24 ώρες του Λε Μαν, τον Indianapolis 500 και το Ράλι Ντακάρ.