Επικεφαλής 94 ομάδων με δύο προϋποθέσεις ο ΑΠΟΕΛ

Ακόμη κι αν κληρωθεί να παίξει εκτός έδρας τον μονό αγώνα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League, δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ΑΠΟΕΛ στο να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι γαλαζοκίτρινοι είναι φυσικά στους ισχυρούς αυτού του γύρου και μάλιστα συγκεντρώνουν πιθανότητες να είναι η ομάδα με την ψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις 94 που θα συμμετάσχουν σε αυτόν.

Αν και δεν είναι κάτι που θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον ΑΠΟΕΛ, αξίζει να δούμε τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να τεθούν… επικεφαλής του πρώτου γύρου.

Καταρχάς, από όσες ομάδες έχουν «κλειδώσει» θέση για τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ο ΑΠΟΕΛ έχει δεδομένα την ψηλότερη βαθμολογία.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο ομάδες από όσες έχουν πιθανότητες να παίξουν στο Europa League και να ξεκινήσουν από τον πρώτο γύρο, που έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ΑΠΟΕΛ, που είναι στους 27.500.

Πρόκειται για την Κοπεγχάγη στη Δανία και τη Βασιλεία στην Ελβετία. Αυτές οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στον πρώτο γύρο του Europa League μόνο αν τερματίσουν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματός τους.

Η Κοπεγχάγη (38.000) είναι αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση με 61 βαθμούς, επτά περισσότερους από την τρίτη Άαρχους, με έξι αγωνιστικές να απομένουν, έτσι το πιθανότερο σενάριο είναι να μην αρχίσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο τις υποχρεώσεις της.

Πιο πιθανό να ξεκινήσει από τον πρώτο γύρο και να είναι αυτή… επικεφαλής των 94 ομάδων είναι η Βασιλεία (52.500) η οποία αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση του ελβετικού πρωταθλήματος. Μάλιστα έχει σημαντική απόσταση τόσο από τη δεύτερη Σεντ Γκάλεν (πέντε βαθμοί) όσο και από την τέταρτη Σερβέτ (έξι βαθμοί), όμως εκκρεμούν ακόμη δέκα αγωνιστικές άρα όλα είναι ανοιχτά.