Επιδόσεις που… δείχνουν πρωτάθλημα!

Αν υπήρχαν έστω και ορισμένοι που αμφισβητούσαν ότι η φετινή ΑΕΛ είναι φτιαγμένη από μέταλλο πρωταθλητή, τότε προφανώς άλλαξαν γνώμη! Όχι γιατί στον τελευταίο αγώνα επικράτησε της ΑΕΚ με το «καθαρό» 3-0, απέναντι δηλαδή σε μία ομάδα που δεν έχει τα μεγάλα κίνητρα σε αυτή τη φάση και που ταλανίζεται από προβλήματα που σχετίζονται με ελλείψεις στο ρόστερ.

Αλλά διότι η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δείχνει συνέπεια στα θετικά αποτελέσματα και το κάνει και τώρα που η μπάλα «καίει». Κι αυτό λέει πολλά για μία ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο. Παρότι χρειάζεται να βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις της ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες να… βγάλει τη μισή Λεμεσό στους δρόμους με το τελείωμα της λήξης του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ δείχνει να αντεπεξέρχεται σε μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η βελτίωση και η ωρίμανση που παρατηρείται παιχνίδι με παιχνίδι. Για παράδειγμα, ενώ άρχισε τον κύκλο των φετινών ντέρμπι με τρεις ήττες, από ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία (1-0), από ΑΕΚ στη Λάρνακα (2-1) και από Ομόνοια στο ΓΣΠ (3-0), έπειτα ο Κέρκεζ… κατάφερε να βρει τον τρόπο να γυρίσει τον διακόπτη. Συγκεκριμένα, από τις 4/10/2020, όταν ηττήθηκε από την Ομόνοια, η ΑΕΛ αρνείται να χάσει παιχνίδι – ντέρμπι. Μετά από εκείνο τον αγώνα ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες επί της Ανόρθωσης στο Τσίρειο (1-0), του Απόλλωνα (1-2), του ΑΠΟΕΛ, επίσης στη Λεμεσό (2-0), ενώ το… καρέ έκλεισε απέναντι στην ΑΕΚ (3-1).

Έπειτα, και αφού… έκανε ένα μικρό διάλειμμα με ισοπαλίες απέναντι σε Ομόνοια στη Λεμεσό (1-1) και με Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-0), επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών στο El Clasico της Λεμεσού (2-1) και συνέχισε με την προχθεσινή επιτυχία επί της ΑΕΚ (3-0).

Δηλαδή, στα τελευταία οχτώ ντέρμπι πρωταθλήματος, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πετύχει έξι νίκες και κατέγραψαν δύο ισοπαλίες! Με τις σπουδαίες επιδόσεις που έχει το συγκρότημα του Κέρκεζ τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι έχει αποκτήσει την ταυτότητα και την κατάλληλη νοοτροπία για να παλέψει για τον τίτλο. Τούτο φαίνεται ξεκάθαρα πλέον και μέσα στον αγωνιστικό χώρο…