Επενδύστε σε αυτά…

Tο ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν που δεν θα χαθεί ποτέ. Φτάνει ν' αφήνεις τον «πελάτη» ικανοποιημένο

Tη φετινή χρονιά, λόγω της αναστάτωσης που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, οι πλείστες από τις ομάδες μας έμειναν Κύπρο για την προετοιμασία τους, σε κάποια από τα ορεινά και τα ημιορεινά μας θέρετρα. Εκτός των άλλων, κοίταξαν και την τσέπη τους αφού είναι πασιφανές πως είναι πιο οικονομικό το… πακέτο να μείνεις Κύπρο παρά να πας στο εξωτερικό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και πολλά προπονητικά κέντρα που μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες για προετοιμασία. Κάποια ανταποκρίνονται ικανοποιητικά ενώ άλλα έχουν ελλείψεις. Κακά τα ψέματα δεν υπάρχουν οι ανέσεις του εξωτερικού.

Αυτό που προτρέπω τις κοινότητες εκεί στα ορεινά και τα ημιορεινά του νησιού μας, είναι να δουν με περισσότερη θέρμη αυτή την… επένδυση. Φτιάχνοντας σύγχρονα προπονητικά κέντρα, θα «αναγκάσουν» τις ομάδες μας κάθε χρόνο να τα εμπιστεύονται, και με σωστό πλάνο και διαφήμιση θα δικτυωθούν και στο εξωτερικό.

Είμαστε ένας πολύ καλός προορισμός και σε καλή γεωγραφική θέση, και όταν αυτό γίνει θα δούμε πολλές ομάδες να μας προτιμούν. Και αυτό θα γίνεται ολόχρονα. Είναι αντιληπτό πως απαιτούνται χρήματα για να γίνουν σοβαρές βελτιώσεις. Και με τις καταστάσεις που επικρατούν, είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας.

Είναι όμως αναγκαία επένδυση και σε βάθος χρόνου, με πλάνο και σωστή διαχείριση θα πάρουν και με το παραπάνω πίσω τα λεφτά που έχουν επενδύσει. Όχι μόνο οι κοινότητες αλλά και οι επιχειρηματίες που θα τολμήσουν. Επενδύστε σε αυτά λοιπόν και το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν που δεν θα χαθεί ποτέ. Φτάνει ν’ αφήνεις τον «πελάτη» ικανοποιημένο.