Επενδύει «τρελά» λεφτά στη Λίβερπουλ ο ΛεΜπρόν

O ΛεΜπρον Τζέιμς προσφέρει πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια στη Λίβερπουλ και τη βοηθά να κλείσει τη... μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. 

Αυτό κι αν ήταν… βασιλικό deal, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να συνεχίζει να πιστεύει και οικονομικά στη Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Fenway Sports (FSG), της αμερικανικής εταιρίας που είναι ιδιοκτήτρια της περσινής πρωταθλήτριας Αγγλίας, o «Βασιλιάς» αύξησε το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο των «κόκκινων».

Όταν το 2011 ο ΛεΜπρόν αποφάσιζε να επενδύσει στη Λίβερπουλ το ποσό των 6.5 εκατ. δολαρίων, για το 2% των μετοχών, ήξερε πως δεν έμπαινε σε κίνδυνο, ήταν σίγουρος  για την τοποθέτησή του και δικαιώθηκε. Αλλωστε, εννέα χρόνια μετά η αξία του ποσοστού του στους «Reds» έχει οκταπλασιαστεί!

Ειδικότερα, η RedBird Capital, εταιρία στην οποία είναι μπροστάρης ο σούπερ σταρ του NBA, ο κολλητός του φίλος και επιχειρησιακός διευθυντής Μάβερικ Κάρτερ, καθώς και ο συνεργάτης τους Πολ Γουότστερ, επένδυσε στη Fenway Sports Group ένα ποσό της τάξης των 640.000.000 ευρώ!

Πρόκειται για 10% της αποτίμησης της Fenway και τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της Λίβερπουλ αναμένεται να αξιοποιηθούν στο κλείσιμο της… μαύρης τρύπας που προκάλεσε ο κορονοϊός! Oι «Κόκκινοι» απώλεσαν 140.000.000 λόγω -κυρίως- των άδειων γηπέδων και τα εκατομμύρια του ΛεΜπρον θα βοηθήσουν το σύλλογο να προχωρήσει πρότζεκτ που έμειναν πίσω, όπως η επέκταση εξέδρας στο Ανφιλντ.