Επαφές της Ομόνοιας για να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα – Η στάση της ΚΟΠ

Αφού όλα είναι στον αέρα στην Κύπρο, η Ομόνοια ψάχνει άλλες λύσεις για να μην πάει χαμένη η χρονιά

Με το πρωτάθλημα φούτσαλ της Κύπρου να βρίσκεται σε αβεβαιότητα αν θα διεξαχθεί ή όχι, η Ομόνοια κάνει επαφές για συμμετοχή της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για το θέμα μίλησε, στον Super Sport FM, o προπονητής της ομάδας, Κώστας Χριστοδούλου, ο οποίος απάντησε για τη στάση της ΚΟΠ μετά την πρόθεση της ομάδας της Λευκωσίας που είναι από τις δυνατές του αθλήματος.

Για τα δεδομένα: «Όλα είναι στον αέρα καθώς η ομοσπονδία δεν δείχνει ανταπόκριση. Μετά το πέρας της προθεσμίας για δήλωση συμμετοχής όλες οι ομάδες έστειλαν το μήνυμα ότι είναι συντονισμένες και ότι θέλουν να βάλουν κάποια πράγματα κάτω για την ανάπτυξη του αθλήματος και μετά για την επιβίωση των σωματείων».

Πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό; «Θεωρώ ότι είναι εφικτό να αναπτυχτεί το άθλημα. Είμαι στον χώρο πολλά χρόνια και στην Εθνική ομάδα και σαν παίκτης και τώρα σαν προπονητής. Ξέρω ποια είναι τα προβλήματα. Πριν 15 χρόνια είχαμε τρεις κατηγορίες. Ρώτησε κάποιος γιατί έκλεισαν όλες αυτές οι ομάδες; Το οικονομικό δεν είναι το μοναδικό θέμα. Στα αιτήματα των σωματείων υπάρχουν κάποιες χορηγίες όπως ένας χορηγός πρωταθλήματος, ποσά από τις στοιχηματικές εταιρείες και άλλα. Με αυτές τις χορηγίες η κάθε ομάδα θα έχει κάποια βάση. Αν μια ομάδα δεν έχει καμιά βάση να αρχίσει ούτε από τηλεοπτικά. Ούτε από χορηγό πρωταθλήματος ή οτιδήποτε άλλο πως θα αρχίσει»;

Τι γίνεται με την επαφή που έγινε για να παίξετε στην Ελλάδα; «Ούτε εγώ ξέρω λεπτομέρειες τι συμβαίνει με το καταστατικό και άλλα. Έγινε μια επαφή. Είναι συζητήσιμο το θέμα εάν και εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Από αυτά που ξέρω είναι θετικά τα πράγματα από την ΕΠΟ εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην α΄ ή στην β΄ κατηγορία. Είναι μια εναλλακτική λύση που  μελετούν οι άνθρωποι της Ομόνοιας για να μην πάει χαμένη η χρονιά».

Δεν ταρακουνήθηκε η ΚΟΠ από την κίνηση σας να κάνετε επαφές να πάτε να παίξετε στην Ελλάδα; «Δεν υπάρχει ανταπόκριση. Υπάρχουν αρκετά θέματα να δουν στην ΚΟΠ πέραν του futsal αλλά αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν. Δεν είναι μόνο η Ομόνοια, είναι και η Εθνική που έχει σημαντικούς αγώνες με το Ισραήλ για πρόκριση στην τελική φάση του EURO».