Έντονες αντιδράσεις για γυμναστήρια – «Δεν βγαίνουν τα κουκιά, θα κλείσετε τον κλάδο;»

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων δεν περιλαμβάνεται στα αρχικά στάδια της γ’ φάσης χαλάρωσης των μέτρων, αλλά θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν στις 13 Ιουνίου. Το γεγονός αυτό έφερε αντίδραση.

Χαρακτηριστικά όσα είπε στην εκπομπή «Derby» και τον Πανίκο Χατζηλιασή ο Νικόλας Λαμπρίας, πτυχιούχος γυμναστής, instractor της lessmills και εκ των ιδιοκτητών του New Body.

Όλες οι τοποθετήσεις του:

«Όλοι αναμέναμε. Τόσο εμείς, όσο και ο κόσμος να ανοίξουν τα γυμναστήρια. Κάναμε υπομονή και ίσως υπερβολική και να είναι και λάθος μας. Ήμασταν πειθαρχημένοι, δείξαμε πόσο επαγγελματίες είμαστε στο κλάδο. Κλείσαμε πρώτοι, ανοίγουμε τελευταίοι, αλλά δεν ανοίγουμε…  Πήραμε ένα πεντασέλιδο προσχέδιο τι θα γίνει και στην πραγματικότητα είναι μια ευγενική οδός στην χρεωκοπία».

«Με όλο το σεβασμό στην επιστήμη τους. Έχουν βοηθήσει τον τόπο. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε εδώ για να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι. Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου ήταν διατεθειμένοι να κάνουν και περισσότερα από αυτά που ζητάνε, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί».

«Τα γυμναστήρια εδώ και χρόνια δουλεύουνε με πολύ ψηλά δεδομένα προσωπικής υγιείνης και καθαριότητας. Ο ΚΟΑ που είναι εδώ. Υπάρχουν γυμναστήρια που έχουν επενδύσει χιλιάδες για να έχουν άδειες και εξαερισμούς και κλιματισμούς με υψηλές προδιαγραφές».

«Όπως μας κοροϊδεύουν κάποιοι, δικαιούμαστε και εμείς σαν πολίτες να τους κριτικάρουμε. Δεν καταλαβαίνουμε τη λογική. Και να πω, με όλο το σεβασμό στις σχολές χορού που και αυτές επιτέλους ανοίγουν,  δηλαδή η σχολή χορού μπορεί να κάνει χορό, αλλά το γυμναστήριο δεν μπορεί να βάλει δέκα άτομα στην τάξη να γυμναστούν. Το έχω γραπτώς εδώ, λέει επειδή κινούνται στην τάξη και δεν μπορεί να προσεχθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση. Μα δεν ξέρουν τα μαθήματα καν… Να πάρω το πιο γνωστό μάθημα, το body pump, είμαστε στατικοί».

«Ακόμη και τα μαθήματα που έχουν κίνηση, υπάρχουν οι κατευθυντήριες οδηγίες για να γίνουν στατικά και έτσι λειτούργησαν κανονικά σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτός που ξέρει τη δουλειά του, ξέρεις πως να προσαρμόσει το πρόγραμμα για να προστατεύσει τους πελάτες».

«Όλα τα γυμναστήρια είχαν έτοιμα τα στικεράκια που θα είναι η θέση του πελάτη. Όλα τα γυμναστήρια έχουν επενδύσει για να έρχονται με ραντεβού οι πελάτες για να εξασφαλιστεί ότι θα μπαίνει ο σωστός ο αριθμός μέσα. Ανοίγουμε αλλά στην πραγματικότητα μας λένε κλείστε για πάντα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν…».

«Υπάρχουν επιστήμονες που μπορούν να τους πάρουν και τα βρακιά. Το Ισραήλ είναι πιο μπροστά από μας επιστημονικά; Είναι. Ξέρετε τι έχει κάνει; Ξεκίνησε πρώτα τα γυμναστήρια γιατί θεωρούνται τα γυμναστήρια πιο ασφαλές περιβάλλον και το outdoor έχει απαγορευθεί γιατί ο αέρας μεταφέρει τα σταγονίδια σε όλες τις κατευθύνσεις. Όχι να μου λένε ότι τα γυμναστήρια είναι επικίνδυνα. Κάποιοι από αυτούς είναι επικίνδυνοι».

«Τα μηχανήματα outdoor κάθονται από μωρά μέχρι ηλικιωμένοι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Πραγματικά θα μας τρελάνουν».

«Πού είναι η κυβέρνηση να μας στηρίξει; Τα ενοίκια τρέχουν και δεν έχουν ρυθμίσει το ζήτημα. Έχουν βάλει ένα σχέδιο το οποίο είναι προαιρετικό προς τον ιδιοκτήτη. Μα τι λέμε τώρα; Υπάρχει στην Αμερική το κίνημα για την ισότητα, πρέπει να καταλάβουμε και εδώ ότι όλοι είμαστε ίσοι, είμαστε άνθρωποι».

«Να πω και κάτι για τα ενοίκια. Όχι να μου λένε μερικοί πολιτικοί είναι αντισυνταγματικό και κουραφέξαλα. Αν θέλουν θα βρουν τρόπο. Εδώ τα παραθυράκια τα βρήκαν και για κουρέματα και για κλείσιμο τραπεζών. Βρήκαν και παραθυράκια για να μην έρθουν οι φοιτητές στην Κύπρο. Να βρουν και εδώ παραθυράκι, εδώ σας θέλω. Εδώ θα δω αν είστε με τους πολίτες ή είστε με την πάρτη σας».

«Είτε μεγάλα γυμναστήρια, είτε μικρά στούντιο όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι που βουλιάζει. Θα πρέπει ο καθένας να μετρήσει τα κουκιά του και να δει ότι βγαίνουν. Δεν βγαίνουν όμως. Τι θα κάνετε κύριοι, θα κλείσετε ολόκληρο κλάδο;»