Ένωση: Μπροστά βάζει, μα πίσω… μπάζει…

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση 30/10 Τετάρτη)

Μετά την ολοκλήρωση και της 7ης αγωνιστικής, η Ένωση εξακολουθεί να έχει τη χειρότερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος, η οποία αναμφίβολα αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας. Η άμυνα μπάζει, έχει σοβαρά θέματα και αποτελεί την παραφωνία της ομάδας αφού σε κανένα παιχνίδι δεν κράτησε ανέπαφη της εστία της. Σε επτά παιχνίδια οι βυσσινί δέχθηκαν 17 γκολ και αυτό φανερώνει μεγάλο αμυντικό πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 11 από τα 17 γκολ η Ένωση τα δέχθηκε σε τρία παιχνίδια. Συγκεκριμένα, δέχθηκε τέσσερα από τον Εθνικό στην ήττα με 3-4, τέσσερα από την ΑΕΚ στο 4-4 και τρία από τον ΑΠΟΕΛ στην ήττα με 2-3. Επίσης, οι βυσσινί δέχθηκαν από δύο γκολ στα παιχνίδια με Ανόρθωση στην ήττα με 1-2 και ΑΕΛ στην ήττα με 2-0, και από ένα με Νέα Σαλαμίνα στην ήττα με 0-1 και Δόξα στη νίκη με 1-3.

Δύο παιδαριώδη γκολ

Πέραν της αδικίας από τη διαιτησία στον αγώνα με την ΑΕΚ και τα δύο γκολ που δέχθηκε με τα ανύπαρκτα πέναλτι, σε άλλον έναν αγώνα η Ένωση δέχθηκε δύο πολύ εύκολα και παιδαριώδη γκολ. Στο πρώτο γκολ που δέχθηκε αλλά και στο 3-2 η αγωνιστική συμπεριφορά των αμυντικών ήταν αδικαιολόγητη.

Επίθεση-«φωτιά»

Ενώ λοιπόν η Ένωση έχει τη χειρότερη άμυνα, την ίδια ώρα διαπρέπει στην επίθεση αφού έχει τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Μετά τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έπιασε την Ανόρθωση στα 13 γκολ! Πρώτη επίθεση είναι αυτή της ΑΕΚ με 16 γκολ. Η αποτελεσματικότητα των παικτών της Ένωσης προκαλεί θαυμασμό, ενώ δείχνει ότι η ομάδα έχει αρετές και ότι μπορεί να ευελπιστεί σε καλύτερη πορεία. Ο Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκόρερ με τρία γκολ, από δύο πέτυχαν οι Αγκίρι, Αμπαρτζουμιάν και Στεπάνιακ, ενώ από ένα οι Ριέρα, Βαλλιάνος, Ρουσιάς και Κυριάκου.

Στο μεταξύ, ο Κλέιμαν συμπλήρωσε τρεις κίτρινες και είναι εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα.