Ενίσχυση σε όλες τις γραμμές

Ενίσχυση σε άμυνα, μεσαία γραμμή κι επίθεση χρειάζεται η ΑΕΚ, προκειμένου να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις της προηγούμενης πενταετίας.

Ο Αρνάλ Κόντε το ψάχνει για ενίσχυση σ’ όλες τις γραμμές με ποιοτικούς παίκτες, έχοντας παράλληλα κατά νου και την ενίσχυση του κυπριακού στοιχείου της ομάδας. Και τούτο, διότι όπως έχουμε ξαναγράψει, τη νέα σεζόν η ΑΕΚ δεν θα έχει την πολυτέλεια να πληρώνει χιλιάδες ευρώ πρόστιμα στην ΚΟΠ (όπως πέρσι) για τη μη συμμετοχή Κυπρίων παικτών στο βασικό της σχήμα. Ο κορωνοϊός και ο αποκλεισμός από το Europa League για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, έχουν ζημιώσει το σωματείο, το οποίο καλείται να κάνει οικονομική περισυλλογή και να κινηθεί στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού με μειωμένο μπάτζετ σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει τον Κόντε να ψάξει για ποιοτικές λύσεις στην αγορά. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής προτιμά να κάνει λίγες, αλλά ποιοτικές προσθήκες, που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Όσον αφορά τους στόχους για ενίσχυση στην άμυνα πολλά θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα του Μοϊσόφ, αλλά και από το μέλλον του Ρομάν Γκολομπάρτ στην ομάδα.

Ο υψηλόσωμος Ισπανός στόπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο, ωστόσο δεν είναι απόλυτα σίγουρο κατά πόσο θα συνεχίσει ή όχι. Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΑΕΚ επί του θέματος αυτού… αφήνουν να νοηθεί πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.

Απ’ εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμα έναν ποιοτικό μέσο με ανασταλτικά καθήκοντα για να πλαισιώσει τους Άμπραχαμ και Σπιρόφσκι, παρόλο που τη θέση αυτή καλύπτει άνετα και ο Τρουγιόλς. Ο τελευταίος, όμως, προτιμάται και στην άμυνα, είτε ως στόπερ, είτε ως δεξιός οπισθοφύλακας. Είναι το πολυεργαλείο κάθε προπονητή.

Είναι πολύ πιθανόν η ΑΕΚ να κινηθεί και για την απόκτηση ενός οργανωτικού μέσου, αφού στη θέση αυτή έχει απομείνει μόνο ο Σπόλιαριτς ενώ το θέμα Χέφελ δεν προχωρεί. Ο Σπόλιαριτς αναμένεται τη νέα χρονιά να πάρει περισσότερες ευκαιρίες για να δείξει την αξία του, εφόσον βέβαια μείνει μακριά από τραυματισμούς.

Στην επίθεση η ενίσχυση είναι αναγκαία. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στην αποτελεσματικότητα του Τρισκόφσκι για άλλη μια χρονιά. Χρειάζεται παίκτες που να έχουν το γκολ. Ο Τολμές επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό και αποτελεί ερωτηματικό, το ίδιο και ο 37χρονος Ακοράν, ο οποίος επίσης προέρχεται από τραυματισμό ενώ λόγω ηλικίας, λογικά δεν θα είναι βασικός σε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται γερή ενίσχυση στα άκρα της επίθεσής της, παρόλο που ο νεοαποκτηθείς Ανδρέας Μακρής προορίζεται για βασικός και αναμένεται να βοηθήσει.