«Εμείς φτιάχνουμε ομάδα για όλο το χρόνο, όχι για ένα παιχνίδι»

Ο Άντρος Καραπατάκης, πρόεδρος της ΑΕΚ, είναι ο πρώτος που δίνει συνέντευξη στο νέο διαδικτυακό κανάλι της ομάδας της Λάρνακας. Ο διοικητικής ηγέτης των κιτρινοπράσινων παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την καθυστέρηση στη μεταγραφική ενίσχυση.

Για το ΑΕΚ Larnaca TV: «Είναι μία καινοτόμος προσπάθεια του σωματείου. Ο σκοπός είναι να έρθουμε σε περισσότερη επαφή με τον κόσμο της ΑΕΚ. Να καλύψουμε γεγονότα της ΑΕΚ που δεν τα καλύπτουν τα Media και γενικά να προωθήσουμε όλα τα τμήματα του σωματείου».

Για την προσπάθεια μείωσης του προϋπολογισμού και την ανταπόκριση των παικτών: «Eίμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Έγιναν δυο προσπάθειες. Η μια για να τακτοποιήσουμε τα περσινά συμβόλαια, στο οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές χάρισαν ένα σημαντικό ποσό των συμβολαίων τους λόγω του κορωνοϊού. Και φέτος έγινε αναπροσαρμογή. Μπορώ να σου πω ότι το 90% των περιπτώσεων έχουν τελειώσει, έμειναν 1-2 περιπτώσεις, όμως όλοι έδειξαν κατανόηση της οικονομικής κατάστασης. Τους ευχαριστήσαμε εξάλλου δημόσια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά τους».

Για τις μεταγραφές και την ανησυχία του κόσμου για την καθυστέρηση: «Εμένα δεν με ανησυχεί, είμαστε σε εγρήγορση. Οι μεταγραφές λήγουν στις 14 του Σεπτέμβρη, έχουμε ακόμα ένα μήνα. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ομάδα για ολόκληρο το χρόνο, όχι μόνο το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε πάρα πολύ χρόνο. Μεταγραφές θα γίνουν, η ομάδα θα ενισχυθεί, ο κόσμος να μην ανησυχεί. Να έχει υπομονή και να περιμένει».

Πόσο άλλαξαν τα πράγματα λόγω κορωνοϊού: «Πάρα πολύ, είμαστε σε τελίως διαφορετικές συνθήκες. Από την οικονομική κατάσταση των σωματείων, να φέρεις κάποιο ποδοσφαιριστή, δεν έχει πτήσεις, πρωτόκολλα, χωρίς φιλάθλους. Θα είναι τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα φέτος και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, διότι από ότι φαίνεται μπορεί να βγάλουμε όλη τη χρονιά με τον κορωνοϊό».

Για τα έργα στην Αρένα και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν: «Tα έργα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, από ότι βλέπετε τώρα θα δουλέψουν σε όλη την περίοδο του Αυγούστου. Υπολογίζουμε να είμαστε τελειωμένου τέλος του Νοέμβρη, είμαστε καθυστερημένοι λόγω του ότι τα εργοτάξια ήταν κλειστά λόγω του κορωνοϊού. Σε τρεις μήνες αυτό το γήπεδο θα είναι κατηγορίας 4, ήδη έχουμε πάρα πολλή ζήτηση από ομάδες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο. Και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η Εθνική ομάδα ζήτησε το γήπεδο. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Η ερώτηση είναι αχρείαστη. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Το παρελθόν να το ξεχάσετε. Τα τελευταία έξι χρόνια πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο. Με εξαίρεση τη φετινή περίοδο, είμαστε κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε χρόνο κυνηγούμε το πρωτάθλημα, κάθε χρόνο είμαστε αξιόμαχοι στο κύπελλο. Συνεπώς αυτή η ερώτηση είναι αχρείαστη. Η ομάδα πάντα, όσο είμαι εγώ τουλάχιστον στην προεδρία, η ομάδα θα πρωταγωνιστεί. Οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί. Ο κόσμος να μην ανησυχεί, ο προγραμματισμός τρέχει. Έχουμε δυσκολίες, θέλουμε να κάνουμε τις πιο σωστές επιλογές. Δεν θα βιαστούμε, θα πάρουμε τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα. Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος, αλλά αρκετά μεγάλος για να μπορέσουμε να καλύψουμε τους στόχους μας και συνεπώς ο κόσμος να μην ανησυχεί, να μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας και θα κάνουμε την κριτική μας στο τέλος».