Έμεινε το πιο «καυτό» για την Ομόνοια

Η παραμονή του Μίχαελ Λούφτνερ είναι το πιο μεγάλο στοίχημα για την ομάδα προγραμματισμού

Έξι συμβόλαια έληγαν στην Ομόνοια μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Από αυτά, οι δύο παίκτες έχουν ανανεώσει (Γκόμεθ και Χούμποτσαν), οι τρεις αποχώρησαν (Μαυρίας, Βίτορ Γκόμες και Τιάγκο) και τώρα μένει το… πιο καυτό. Αυτό του Μίχαελ Λούφτνερ ο οποίος εδώ και μία διετία παίζει στους πράσινους με τη μορφή δανεισμού από την Κοπεγχάγη.

Φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πρώτον, ο Λούφτνερ με την παρουσία του απέδειξε πως είναι ικανός για υψηλό επίπεδο και ήδη κάποιες ομάδες τον γλυκοκοιτάζουν. Δεύτερον, από την ομάδα της Δανίας έχει αποχωρήσει ο Στάλε Σολμπάκεν, με τον οποίο ο Χένινγκ Μπεργκ είχε καλές σχέσεις και ήταν πιο εύκολο να τον πείσει για να παραμείνει ο παίκτης. Και, τρίτον, επειδή το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη λήγει του χρόνου, ίσως τον βγάλει σε πώληση και θα αξιώσει ένα σημαντικό ποσό.

Η διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου έχει κατά νου πως μπορεί να χρειαστεί μια μικρή υπέρβαση, εντούτοις δεν θα… ξηλωθεί. Το θετικό για την Ομόνοια είναι πως πριν από λίγες μέρες ο 27χρονος αμυντικός είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει. Εντούτοις δεν εξαρτάται ούτε από αυτόν ούτε από την Ομόνοια. Είναι μια περίπτωση πάντως που η ομάδα προγραμματισμού θέλει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο για να ξέρει σε ποια κατεύθυνση να κινηθεί. Γιατί σε περίπτωση αποχώρησής του θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του πριν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που είναι προγραμματισμένες 20-21 Ιουλίου.

Τη φετινή χρονιά ο Λούφτνερ έπαιξε σε 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας δύο γκολ. Αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα και αυτό με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του έχουν πάντως ξεκινήσει δουλειά και είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Μετά την αποχώρηση του Τιάγκο, πέραν των δεξιού μπακ και μέσου θα γίνει κίνηση και για ακραίο επιθετικό που να μπορεί να παίξει και ως επιτελικός.