Έμεινε από επιλογές αριστερά…

Οι υπεύθυνοι προγραμματισμού δεν προνόησαν έγκαιρα και κάποια στιγμή θα συνέβαινε

Κάποτε θα συνέβαινε από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού προγραμματισμού στον ΑΠΟΕΛ δεν μερίμνησαν ώστε να καλυφθεί το κενό στην αριστερή πλευρά. Και να μην ήξεραν; Ο Νικόλας Ιωάννου θα έφευγε, όπως τελικά γίνεται, αφού οι επαφές με τη Νότιγχαμ ολοκληρώθηκαν. Ο Γουίλερ βρίσκεται εκτός με θλάση πρώτου βαθμού, οπόταν θα πρέπει και πάλι ο Ουζουνίδης να ξεκινήσει πειραματισμούς. Όσο για τον Ιωάννου, η συμφωνία με την αγγλική ομάδα θα είναι διάρκειας τεσσάρων χρόνων και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τις 750 χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ άλλων, ο παίκτης θα χαρίσει στον ΑΠΟΕΛ και κάποια δεδουλευμένα.

Ενσούε ή Ζεράλδες

Με την αναγκαστική απουσία του Γουίλερ, την Πέμπτη εναντίον της Ζρίνσκι και την Κυριακή (20:30, ΓΣΠ) εναντίον της Δόξας, πιθανότεροι για το αριστερό άκρο είναι ο Ενσούε και ο Ζεράλδες. Ο Ενσούε είναι ο παίκτης για όλες τις δουλειές και στο Παραλίμνι δοκιμάστηκε αριστερά. Βέβαια, δεν αποδίδει το ίδιο καλά όπως δεξιά, αλλά τι να γίνει; Ο Ζεράλδες δεν δοκιμάστηκε αριστερά, ωστόσο στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται και μερικές εμφανίσεις σ’ αυτή τη θέση. Για τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας, με την παρουσία του Ζόρζε οι επιλογές αυξήθηκαν σημαντικά.

Δεν αλλάζει…

Η μεσαία γραμμή με την τριάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις δεν αλλάζει με τίποτα. Ζαχίντ, Ανουάρ και Ντε Βινσέντι θα είναι οι τρεις που θα ηγηθούν της μεγάλης προσπάθειας για πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Συνεχίζοντας, θα πούμε ότι για τα δύο άκρα της επίθεσης υποψήφιοι είναι οι Αλ Τάμαρι, Ατζίλι, Εντονγκαλά και Εφραίμ, Ο τελευταίος επανέρχεται μετά τον τραυματισμό του. Και εδώ το θέμα έχει να κάνει με την αριστερή πλευρά, αλλά να μην τα επαναλαμβάνουμε…

Στην κορυφή της επίθεσης, έτοιμος -όσο γίνεται- είναι ο Νούχιου, όχι όμως και ο Σαχάρ. Υπάρχει όμως περίπτωση ο Ουζουνίδης να παρατάξει σχήμα χωρίς κλασικό φορ, οπόταν δεν αποκλείεται να δούμε χαμηλό και γρήγορο σχήμα με Αλ Τάμαρι, Εντονγκαλά και Ατζίλι. Στόχος του ΑΠΟΕΛ στο αυριανό παιχνίδι είναι να πάρει νωρίς προβάδισμα και αν είναι δυνατόν να μην αργήσει να «καθαρίσει» την πρόκριση, ώστε να μην αγχωθούν οι παίκτες. Αν όλα πάνε καλά, ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του θα μπορούν από νωρίς να κάνουν σκέψεις για τη Δόξα και τον επόμενο αντίπαλο στο Europa League.