Έκλεισε οριστικά, θα πάνε πέντε κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη

Η Κύπρος παίρνει και πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2022-23

Έκλεισε οριστικά το θέμα του πέμπτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την Κύπρο, αφού μετά τις ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League τέθηκαν εκτός μάχης και οι τελευταίες χώρες που μας ακολουθούσαν στην κατάταξη.

Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ άφησαν εκτός συνέχειας τις Σλάβια Πράγας και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα, έτσι την μεθεπόμενη χρονιά, πέντε κυπριακές ομάδες θα πάρουν εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η διατήρηση της Κύπρου στην προνομιούχα 15η θέση, σημαίνει ότι οι πέντε που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2022-23 ομάδες, θα παίξουν ως εξής: Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής μας θα αρχίσουν στον δεύτερο γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος μας στον τρίτο γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον δεύτερο γύρο της νέας, τρίτης τη τάξει διοργάνωσης, Europa Conference League, που θα αρχίσει από τη νέα σεζόν.

Για να αντιληφθούμε τη διαφορά και πόσο σημαντικό ήταν να διατηρηθούμε στην 15η θέση αρκεί να αναφέρουμε που θα λάβουν μέρος στην ερχόμενη σεζόν (2021-22) οι ομάδες μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο πρωταθλητής θα αρχίσει από το δεύτερο γύρο του Champions League και οι υπόλοιποι (κυπελλούχος, δεύτερος και τρίτος του πρωταθλήματος) από το δεύτερο γύρο του Conference League. Ουσιαστικά, την επόμενη σεζόν δεν θα έχουμε ομάδα στο Europa League, εκτός αν προκύψει αποκλεισμός του πρωταθλητή που θα τον ρίξει από το Champions League στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.