Εκεί θα «επενδύσει» ο Μπεργκ

Το πλάνο που επέλεξε ο Χένινγκ Μπεργκ στην Κροατία, στον πρώτο αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρόλο που η γενικότερη παρουσία της Ομόνοιας δεν ήταν άσχημη. H ήττα με 2-0 ήλθε έπειτα από κάποιες μικρολεπτομέρειες, οι οποίες όμως έκαναν τη διαφορά στο τέλος της ημέρας και πλέον η ομάδα της Λευκωσίας παίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Το γεγονός ότι πρέπει να παρουσιαστεί πιο επιθετική την Τρίτη το βράδυ (19:00), μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η τεχνική ηγεσία ίσως αλλάξει το πλάνο και από 4-4-2 να το μετατρέψει σε 4-2-1-3. Εκτιμούμε λοιπόν πως θα δούμε και νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, με τον Φώτη Παπουλή να είναι ένα από αυτά. Ο κυπροποιημένος μεσοεπιθετικός, το πιο πιθανόν είναι πως θα πάρει τη θέση του Μιξ Ντίσκερουντ, ενώ την πόρτα της ενδεκάδας «χτυπά» και ο Μαρίνος Τζιωνής αντί του Μίχαλ Ντούρις. Ο Σλοβάκος δεν ήταν κακός στο πρώτο παιχνίδι, εντούτοις απαιτείται περισσότερη ταχύτητα στην επιθετική γραμμή. Και εκεί θέλει να «επενδύσει» ο Χένινγκ Μπεργκ, μπας και έρθει η σπουδαία ανατροπή και συνάμα πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League. Η Ντιναμό έχει καλούς παίκτες, δεν είναι όμως το μεγάλο φόβητρο, και στο ποδόσφαιρο είδαμε πολλά να αλλάζουν. Σαφώς και το εγχείρημα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, εντούτοις, από τη στιγμή που υπάρχουν ελπίδες, θα διεκδικηθούν από τους παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ.

Ο Έκτορ Γιούστε έμεινε εκτός αποστολής στο Ζάγκρεμπ και η συμμετοχή του στον αγώνα της Τρίτης θα ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Εντούτοις, ακόμα και να είναι στην αποστολή, είναι χλομό να πάρει φανέλα βασικού. Και αυτό γιατί οι Χούμποτσαν και Λανγκ είναι αξιόπιστες επιλογές και από τη στιγμή που η Ομόνοια θα θέλει γκολ, τότε οι διαφοροποιήσεις θα αφορούν τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Στην εξίσωση ο κόσμος

Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες, ο κόσμος της Ομόνοιας θα πάει στο γήπεδο και θα δει από κοντά την ομάδα του. Ένας μικρός αριθμός (3.500 ή 15%) βρέθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος της περσινής σεζόν και πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Τρίτη επιτρέπεται ένα ποσοστό 75% (κοντά στις 15.000) και ασφαλώς με τον δικό τους παλμό θα δώσουν τη δική τους μάχη ώστε να σπρώξουν τους παίκτες για την ανατροπή.

Σαφώς αυτοί που θα πάνε πρέπει να έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε αποδεικτικού στοιχείου αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν με την ασθένεια του κορωνοϊού. Για πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών, τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, αυτή πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών. Σημειώνεται πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους και οι θεατές θα πρέπει να παραμένουν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.