Έκαστος στο είδος του, να το θυμόμαστε…

ΤΗΣ ΣΟΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ένα ακόμα πρωτάθλημα τελειώνει. Γνωρίζουμε ήδη τον πρωταθλητή, ενώ σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει το σκηνικό σε σχέση με το ποιες ομάδες θα παραμείνουν στην Α΄ Κατηγορία αλλά και ποιες θα υποβιβαστούν στη Β΄.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου, ήταν, κατά γενική ομολογία, ένας συναρπαστικός μαραθώνιος μέχρι το φινάλε αφού το πρωτάθλημα κρίθηκε στο προτελευταίο παιχνίδι, ενώ απομένουν ακόμη λίγα για να μάθουμε ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν την τετράδα του υποβιβασμού.

Όπως πάντα, τα πράγματα δεν ήρθαν βολικά για όλα τα σωματεία. Άλλα κατέβαλαν το άπαν των δυνάμεών τους και πάλεψαν μέχρι το τέλος και άλλα παλεύουν ακόμη για να πετύχουν τους στόχους τους. Άλλα πάλι έμειναν εκτός στόχων πολύ νωρίς και προσπαθούσαν κάθε αγωνιστική να βρουν τη χαμένη τους ταυτότητα.

Ωστόσο, αν κάτι μας έχει διδάξει αυτή η χρονιά είναι, πρώτον, πως τίποτα δεν μένει το ίδιο για πάντα και, δεύτερον, ότι για να γίνει μια ομάδα επιτυχημένη ή για να συνεχίσει να είναι χρειάζονται επιδέξιοι χειρισμοί και, κυρίως, οι κατάλληλοι άνθρωποι στις σωστές θέσεις.

Είδαμε π.χ. την Ομόνοια με ένα καταπληκτικό ρόστερ, τον ΑΠΟΕΛ να μην βλέπεται και να αγωνίζεται στο β’ γκρουπ, την ΑΕΚ να μην πετυχαίνει σχεδόν σε καμία μεταγραφή, τη Νέα Σαλαμίνα να παλεύει ακόμη για την παραμονή της στα «σαλόνια»… και έναν Εθνικό να αναγεννάται μετά την αλλαγή τεχνικού.

Για να καταφέρει λοιπόν ένα σωματείο να έχει αξιόλογη πορεία δεν αρκεί ένα γερό μπάτζετ ή ένας ισχυρός παράγοντας ή ακόμα και παίκτες-ονόματα, αλλά χρειάζονται σωστές επιλογές και ειδικοί.

Έκαστος στο είδος του, που λένε…