Έκανε το 1-2 η Mercedes, με ταχύτερο τον Μπότας

Η δράση συνεχίστηκε στο GP Ουγγαρίας με το FP2, στο οποίο ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος οδηγός, αφήνοντας λίγα χιλιοστά πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον. Η πίστα του Ουγγαρόρινγκ έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τους οδηγούς από πλευράς οδήγησης, καθώς η θερμοκρασία πίστας έφτασε μέχρι και τους 61 βαθμούς. Όμως οι συνθήκες αυτές έδωσαν στις ομάδες πολύ τιμα δεδομένα φθοράς και αντοχής ελαστικών.

Σε αντίθεση με το FP1, δεν είχαμε διακοπή της κανονικής ροής, με τους οδηγούς να αποφεύγουν τις εξόδους, όχι όμως τα μικρά λαθάκια.

Η απάντηση της Mercedes
Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2, γράφοντας το 1:17.012 με τη μαλακή γόμα. Ο Φινλανδός βρήκε ρυθμό με τη Mercedes W12 στις ζεστές συνθήκες και έκλεισε τη μέρα ως ο ταχύτερος οδηγός. Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στη 2η θέση ολοκληρώνοντας το 1-2 της Mercedes. Ο Βρετανός ήταν μόλις 0,027 δευτ. πίσω από τον teammate του, όμως αμφότεροι είχαν λάθη στον ταχύτερο χρόνο τους. Ο Μαξ Φερστάπεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το στήσιμο του μονοθεσίου του, όμως πήρε την 3η θέση στη διαδικασία. Η διαφορά του από τον κορυφαίο χρόνο ήταν 0,298 δευτ. και πρέπει να βρει λύσεις αν θέλει να απειλήσει τις Mercedes.

Ο Εστεμπάν Οκόν βρέθηκε στην 4η θέση στο FP2, με έναν εξαιρετικό γύρο για τον Γάλλο στο 1:17.759. Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Σέτρζιο Πέρεζ με τη δεύτερη Red Bull, ο οποίος συνεχίζει να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό. Ο Πιέρ Γκασλί ήταν στην 6η θέση, κάνοντας εξαιρετική δουλειά με την AlphaTauri.

O Φερνάντο Αλόνσο επιβεβαίωσε την ταχύτητα της Alpine στην Ουγγαρία, με την 7η θέση στη διαδικασία 1,1 δευτ. μακριά από τον Μπότας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ολοκλήρωσε στην 8η θέση για λογαριασμό της Aston Martin, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Λάντο Νόρις με McLaren και Λανς Στρόλ με Aston Martin. Στο FP2 είχαμε 6 διαφορετικά μονοθέσια στις 10 πρώτες θέσεις.

Έκπληξη η απόδοση της Ferrari
Οι δύο Ferrari έμειναν εκτός της πρώτης 10άδας. Ο Σάρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος για τη Scuderia με καλύτερο χρόνο στο 1:18.370. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο είχε και πάλι μια απογοητευτική εμφάνιση στη 13η θέση και σε σύγκριση με τον teammate του πρέπει να βρει 0,4 δευτ.

Οι δύο Williams δεν ξεκόλλησαν από το 14-15 που ήταν στο FP1, με τον Τζόρτζ Ράσελ να είναι και πάλι ταχύτερος του Νικολάς Λατίφι. Ο Γιούκι Τσουνόντα μετά την έξοδό του στο FP1 κατάφερε να γράψει μόλις μια χρονομετρημένη προσπάθεια και ολοκλήρωσε στη 17η θέση, μπροστά από τις δύο Haas τις οποίες χώρισε ο Αντόνιο Τζοβινάτσι.

Οι ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν γρήγορα τα προγράμματα αξιολόγησης του set-up και της ταχύτητάς τους. Ως αποτέλεσμα επικεντρώθηκαν αρκετά νωρίς σε προσομοιώσεις αγώνα, το οποίο αποτελεί κρίσιμο για τη συλλογή δεδομένων.

Αποτελέσματα FP2 GP Ουγγαρίας

FP2 Ουγγαρια