Έκανε πεταλιές μέχρι τα Λεύκαρα!

Ο αθλητισμός στην Κύπρο δεν είναι αυτός που γνωρίζουμε όλοι, με την μπάλα να κυλά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός, αυτός που διεξάγεται μακριά από τα φώτα της δημόσιοτητας και ο οποίος απαιτεί πολύ μεγαλύτερες θυσίες και ιδρώτα προκειμένου να πετύχεις κάτι που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Τις προάλλες, σε μια πάρεα φίλων της ποδηλασίας, συζητούσαν για το παιδάκι εκείνο που δεν έχει πατέρα με οικονομική επιφάνεια, γι’ αυτό και δεν διαθέτει επαγγελματικό ποδήλατο για να τρέχει στους αγώνες.

Κι όμως, ο νεαρός βρίσκει τον τρόπο και διακρίνεται, έστω κι αν κανένας από την πολιτεία δεν του συμπαρίσταται έμπρακτα. Ο μικρός της ποδηλασίας είναι ο σύγχρονος ήρωας του κυπριακού αθλητισμού, έστω κι αν η περίπτωσή του γίνεται γνωστή πρώτη φορά σήμερα μέσω της στήλης.

Τις προάλλες, διεξαγόταν αγώνας στα Λεύκαρα. Ο μικρός δεν βρήκε μεταφορικό μέσο για να το μεταφέρει από το χωριό του. Ήθελε όμως να λάβει μέρος στον αγώνα, γι’ αυτό και ξύπνησε νωρίς, καβάλησε το ποδήλατό του κι έκανε πεταλιές μέχρι τα Λεύκαρα! Εντάξει, καταπονημένος όπως ήταν, δεν μπόρεσε να διακριθεί στον αγώνα. Όμως, οι λίγοι οι οποίοι γνώριζαν την περίπτωσή του, ακόμα χειροκροτούν!

Αυτός, φίλοι μου, είναι ο άγνωστος αθλητισμός στην Κύπρο. Αυτό τον αθλητισμό χειροκροτούμε, θαυμάζουμε και βραβεύουμε. Και δεν πρέπει να το κάνουμε μόνο εμείς, αλλά και οι επικεφαλής του αθλητισμού και των ομοσπονδιών μας. Όλοι οι αθλητές, ανεξάρτητα από πού κρατά οι σκούφια τους, θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες…