«Είναι λιτή και ασαφής η καταγγελία της Δόξας. Θα φανεί στην ενδοεπικοινωνία αν…»

Βγήκε μπροστά ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού μετά την έναρξη της έρευνας για το παιχνίδι Ομόνοια-Δόξα. Ο Χάρης Πογιατζής αναφέρθηκε στις κινήσεις της επιτροπής αλλά και σε όσα αφορούν στην υπόθεση (ΣΠΟΡ FM 95.0).

Αναλυτικά:

Για την καταγγελία της Δόξας: «Λάβαμε την επιστολή προψές. Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψιν τους ισχυρισμούς της Δόξας αποφάσισε να προχωρήσει σε διεξαγωγή έρευνας. Το πώς θα γίνει η έρευνα θα αποφασιστεί στη συνεδρία».

Για το ποιους εμπλέκει στην υπόθεση η καταγγελία της Δόξας: «Είναι λιτή και ασαφής. Αναφέρεται σε χειραγώγηση του αγώνα χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Θα εξεταστεί αν υπήρξε παρασκήνιο πριν τον αγώνα, αν υπάρχει προσυνεννόηση ή αν έγιναν εσκεμμένα λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι έρευνες αναφέρονται σε διάπραξη πιθανών αδικημάτων. Είναι πολύ σημαντική η ενδοεπικοινωνία, εκεί θα φανεί αν υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στους διαιτητές».

Για την απάντηση της ΚΟΠ στο αίτημα να παραδοθεί οπτικοακουστικό υλικό: «Η ΚΟΠ συνήθως ανταποκρίνεται άμεσα, αναμένουμε απάντηση από στιγμή σε στιγμή».

Για το κατά πόσον ενημερώνεται η Επιτροπή για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα: «Λαμβάνουμε μηνύματα από τον ΚΟΑ. Δεν ξέρω αν το ίδιο μήνυμα πάει στην Αρχή Στοιχημάτων. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν είχαμε καμιά ειδοποίηση. Μόλις παίρναμε μήνυμα, επικοινωνούσαμε με την πρόεδρο της Αρχής, εμείς κάνουμε απλώς μια εισήγηση και αυτή αποφασίζει. Μέχρι στιγμής είχαμε απόλυτη ομοφωνία. Φέτος δεν είχαμε κάτι ανάλογο και καμία ειδοποίηση για τον συγκεκριμένο αγώνα».

Για τις συζητήσεις μεταξύ των διαιτητών: «Είναι πολύ σημαντικό το οπτικοακουστικό υλικό και το βίντεο, αν μπορέσουμε να τα πάρουμε. Θα ορίσουμε ερευνώντες λειτουργούς, μετά δεν έχουμε καμία ανάμειξη μέχρι να παραδοθεί το πόρισμα».

Για το πώς θα προχωρήσει το θέμα αν η Επιτροπή διαπιστώσει ότι όντως υπήρξε χειραγώγηση: «Το αποστέλλουμε στον Γενικό Εισαγγελέα και αυτός καταχωρίζει την υπόθεση στο Δικαστήριο. Οι ποινές είναι αρκετά αυστηρές. Έχει γίνει και με προηγούμενη υπόθεση».

Για το κατά πόσον θα μπορούσε να παρέμβει αυτεπάγγελτα η Επιτροπή αν δεν προέκυπτε καταγγελία από τη Δόξα: «Βεβαίως, όταν ακούμε κάτι το εξετάζουμε. Πρέπει όμως να υπάρχει πιο σαφής ένδειξη. Αν δεν έκανε καταγγελία η Δόξα θα το εξετάζαμε με το δικό μας πρίσμα. Είμαστε ομάδα που λειτουργεί πολύ καλά. Μέχρι στιγμής δεν έχει στοιχειοθετηθεί υπόθεση. Θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία, όχι αόριστες δηλώσεις. Κάποιοι μας δίνουν στοιχεία και στην επόμενη συνεδρία μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται».