Είναι η πικρή αλήθεια…

Επιστρέφοντας σπίτι από μία επαγγελματική επίσκεψη την περασμένη Δευτέρα, είχα το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου ανοικτό για να ακούσω την αναμέτρηση που θα άρχιζε στις 18:00 μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Ολυμπιακού. Αρκετοί ακροατές με μηνύματά τους, σύμφωνα με τον συνάδελφο στο ραδιόφωνο, ήταν έντονοι για την ώρα έναρξης του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες της Λευκωσίας.

Εκτός από το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα κόσμου εκείνη την ώρα σχολνάει, τη συγκεκριμένη μέρα είχαν ανοίξει και τα σχολεία και υπήρχε τόση πολλή κίνηση που θα πήγαιναν γήπεδο πολύ πιο μετά από την προκαθορισμένη ώρα και ας είχαν αγοράσει εισιτήριο διαρκείας. Και συλλογίστηκα: «Καλά, οι ομάδες θέλουν τον κόσμο να πηγαίνει γήπεδο ή δεν θέλει;». Και με λύπη μου παρατηρώ πως με τις κινήσεις τους, δεν τους ενδιαφέρει και η απάντηση είναι: «δεν θέλει». Όσο και αν τους πουλάνε παραμύθια κατά καιρούς.

Οι πλατφόρμες, από τη στιγμή που δίνουν μεγάλα ποσά, θέλουν να κάνουν κουμάντο με σκοπό να πάρουν μέσω διαφημίσεων χρήματα πίσω. Πράγμα λογικό. Αλλά, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει σεβασμός προς στο φίλαθλο κοινό που πάει γήπεδο. Ας είμαστε ειλικρινείς.

Δεν γίνεται Δευτέρα μέρα (καθημερινή τελοσπάντων) να ξεκινά παιχνίδι στις 18:00 και άλλες φορές στις 21:00. Θα μου πείτε, πότε να το βάλουν; Στις 19:00 που είχαμε συνηθίσει χρόνια, μία χαρά ήταν. Αλλά, όπως είπα, οι φίλαθλοι που λατρεύουν να πηγαίνουν γήπεδο, είναι σε δεύτερη μοίρα. Και ας μην το παραδέχονται οι ομάδες. Είναι η πικρή αλήθεια…