Είναι δύσκολο για την Πάφο…

Τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβαν την Πάφο οι Ρώσοι επενδυτές κι έριξαν αρκετό χρήμα, όλοι οι φίλαθλοι, και ιδιαίτερα οι φίλοι της ομάδας, πίστεψαν ότι έφτασε η ώρα, όχι μόνο για διάκριση αλλά και για πρωταθλητισμό!

Στις αρχές η ομάδα της Πάφου έπαιζε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν πετύγχαινε τον στόχο της. Πέρσι, παρά το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε στον δεύτερο όμιλο, οι επενδυτές έδιωξαν τον Στιβ Κωνσταντινίδη κι έφεραν στην Κύπρο τον Ντάρκο Μίλανιτς που είχε ειδικότητα στις διακρίσεις και τον πρωταθλητισμό παλαιότερα με τη Μάριμπορ.

Έγιναν κι εξαιρετικές μεταγραφές, και αυτή τη φορά είπαμε ότι, πάει τέλειωσε, η Πάφος πάει ολόισια για την πρώτη εξάδα και από εκεί και πέρα ό,τι βγει! Κι όταν στην 1η αγωνιστική η Πάφος διέλυσε εντός έδρας τον ΑΠΟΕΛ με 4-0 (!), δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχρισαν την ομάδα ως ένα από τα φαβορί για την εξάδα.

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τέσσερις ισοπαλίες, με το ίδιο σκορ (1-1), οι τρεις εντός έδρας, και μια ήττα. Έτσι, με εφτά βαθμούς σε έξι αγωνιστικές έμεινε πίσω και επαναλαμβάνει εαυτόν, δηλαδή δεν καταφέρνει να αλλάξει χαρακτήρα για να περάσει από τον όμιλο των μικρομεσαίων ομάδων στον όμιλο των μεγάλων.

Εδώ είναι που εντοπίζεται πλέον το πρόβλημα, στη νοοτροπία και τον χαρακτήρα της ομάδας, γιατί, κατά τα άλλα, η Πάφος ίσως να έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ  που διαθέτει ομάδα στην Κύπρο. Όμως, αυτό από μόνο του δεν φτάνει…