«Είμαστε παθόντες – Ο προπονητής δεν βλέπει ονόματα, εθνικότητες και ηλικία»

Δηλώσεις στην κάμερα της Primetel παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, πριν από τον αγώνα με τον Εθνικό στο ΓΣΠ, αναφέροντας πως οι πράσινοι την πάτησαν αρκετές φορές απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες κι αυτό το είχαν υπόψη τους στην προετοιμασία για τη σημερινή αναμέτρηση, ενώ μίλησε επίσης για την επιστροφή του Μποτεάκ στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι από ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με έξι παιχνίδια σε περίπου δύο εβδομάδες, μάλιστα το τελευταίο ήταν Τετάρτη, το είπαμε και την περασμένη βδομάδα ότι κατά την άποψή μας θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό το πρόγραμμα, υπήρχαν διαθέσιμες ημερομηνίες, να παίξουμε αύριο ή πιο μετά. Αυτή ήταν η επιλογή, δεν είχαμε κάτι άλλο από το να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ενδεκάδα ανταγωνιστική, να προσαρμόζεται στις ανάγκες του αγώνα και να διαθέτει μέσα όσο το δυνατόν πιο έτοιμους παίκτες, φρέσκους και με χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήμερα να έχει η ομάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο η νίκη και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό».

Για το τι παιχνίδι περιμένει, νοουμένου πως οι μικροί βάζουν δύσκολα στους μεγάλους: «Εμείς είμαστε από αυτούς που μπορούμε να μιλάμε και να το επιβεβαιώνουμε αυτό καθώς την πατήσαμε πολλές φορές τον πρώτο γύρο από τέτοια παιχνίδια, είμαστε παθόντες, είναι επιπλέον στοιχείο που είχαμε υπόψη μας στην προετοιμασία αυτού του παιχνιδιού, που ήταν προετοιμασία μίας μέρας. Το περιμένουμε όπως αυτά του πρώτου γύρου που είχαμε χάσει βαθμούς, κλειστό και θα πρέπει να είμαστε ουσιαστικοί, τη φάση που θα φτιάξουμε να την κάνουμε γκολ».

Για Μποτεάκ, Κίκο που επέστρεψαν στην ενδεκάδα και το βάθος: «Ο προπονητής βλέπει τους παίκτες στο κάθε παιχνίδι, στην προπόνηση, πώς νιώθουν, τον αντίπαλο και αποφασίζει για την ενδεκάδα. Το είπαμε πολλές φορές κι αποδεικνύεται ότι υπάρχει ρόστερ, βάθος και μας δίνει τη δυνατότητα αυτό το βάθος να μπορούμε να επιλέξουμε παίκτες με βάση την ανάγκη του παιχνιδιού. Ο προπονητής δεν βλέπει ονόματα, εθνικότητες και ηλικία, μόνο αν ο παίκτης ταιριάζει στα πλάνα του αγώνα. Με αυτή τη λογική ο Έρικ μπήκε στο γήπεδο κι ευελπιστούμε μαζί με τους υπόλοιπους να κάνουν ένα σύνολο δυνατό για τους τρεις βαθμούς».