Είχε χρόνια να κάνει τόσες αποτυχημένες μεταγραφές

Προφανώς ο Τσάβι Ρόκα έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους τρεις ποδοσφαιριστές

Ήλθαν, αλλά δεν ακούμπησαν οι τρεις ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο, με την προϋπόθεση να «γεμίσουν» την ομάδα σε θέσεις που «πονούσε» και να τη βοηθήσουν να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η προσφορά των Νις Σούτερντεν, Φρέντρικ Χάουγκεν και Κέβιν Λαφράνς κρίνεται μηδαμινή. Τόσο αποτυχημένες μεταγραφές και μάλιστα… μαζεμένες, η ΑΕΚ είχε πολλά χρόνια να κάνει.

Το τελευταίο διάστημα και οι τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές βρίσκονται μεταξύ πάγκου και κερκίδας, αφού δεν μπορούν να αγωνιστούν για διάφορους λόγους.

Η ουσία για την ΑΕΚ είναι ότι απέτυχε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, δεν πήρε τις βοήθειες που ανέμενε και το έχει πληρώσει, μένοντας αρκετά μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο 32χρονος Βέλγος αριστερός μπακ – χαφ Νις Σούτερντεν μετρά μόλις έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τρεις ως βασικός (συνολικά 403 αγωνιστικά λεπτά).

Ούτε ο 29χρονος Νορβηγός μέσος Φρέντρικ Χάουγκεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έχει εννέα συμμετοχές, όλες ως αλλαγή (298 λεπτά). Σε κανένα παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκε βασικός (εάν αυτό λέει κάτι). Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο προηγούμενο νικηφόρο παιχνίδι με την Ανόρθωση στην «Αρένα» όπου αγωνιζίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο.

Χειρότερα είναι τα στατιστικά του 31χρονου αμυντικού Κέβιν Λαφράνς, η μεταγραφή του οποίου θεωρείται παταγώδης αποτυχία. Μετρά μόνο πέντε συμμετοχές, από τις οποίες δύο φορές στο βασικό σχήμα (273 αγωνιστικά λεπτά). Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 26 Φεβρουαρίου στον αγώνα με την ΑΕΛ.

Προφανώς ο Τσάβι Ρόκα έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν κάποιος συνεχίσει στην ΑΕΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εξαίρεση στην αποτυχία των μεταγραφών Ιανουαρίου αποτελεί ο Ελβετός πορτιέρο Ζοέλ Μολ, ο οποίος είναι βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα γκολπόστ (13 ματς βασικός).